terug

Nomineer jouw IBP-collega voor de IBP Awards 2023

Loopt er bij jou op school een IBP-held rond? Die ene collega die alles weet over informatiebeveiliging en privacy, die altijd in de bres springt wanneer er een IBP-crisis is of die voor elk IBP-probleem een geniale oplossing heeft. Ken jij iemand die niet alleen binnen jouw bestuur van waarde is, maar ook oplossingen en ideeën aandraagt binnen de hele sector? Nomineer die persoon dan voor de IBP Awards 2023!

Het Netwerk IBP organiseerde in 2022 voor het eerst de IBP Awards. Ook dit jaar is het Netwerk weer op zoek naar de IBP-helden van het primair en voortgezet onderwijs. 

Informatiebeveiliging en privacy zijn nog niet binnen elk bestuur vanzelfsprekend. Ict veilig inzetten kan alleen als IBP’ers zich binnen hun school of bestuur inzetten om collega’s een stap verder te helpen. Met de IBP Awards inspireren wij elkaar en laten we zien wat wij als sector bereiken door samen te werken.    

Heb jij een IBP-collega die een geweldige prestatie heeft geleverd op het gebied van informatiebeveiliging en privacy binnen je bestuur of op je school? Zet die collega dan dit jaar in het zonnetje.

Hoe werkt het?

Iedereen die zich in het po en vo bezighoudt met IBP kan genomineerd worden voor de IBP Awards. We zoeken inspirerende voorbeelden op sectoraal, regionaal en lokaal niveau. Een belangrijke voorwaarde is dat de collega die je nomineert werkzaam is bij een schoolbestuur.

Heb jij bijvoorbeeld een collega die van grote betekenis is voor de hele sector, nomineer diegene dan. Of heeft jouw collega een groot verschil gemaakt binnen een aantal scholen in je regio, dan maakt je collega kans op de IBP Awards. We zoeken namelijk ook IBP’ers die binnen hun eigen schoolbestuur een groot IBP-doel hebben behaald.

Met de IBP Awards erkennen we het werk dat IBP’ers doen in het onderwijs

In het nominatieformulier beantwoord je deze drie vragen: 

  • Wat heeft de IBP’er gerealiseerd op het gebied van IBP en innovatie?
  • Wat was de impact voor de school, de sector of eventueel de regio?
  • Beschrijf in één zin wat deze IBP’er onderscheidend maakt in zijn of haar werkgebied.

Een jury kiest uit alle nominaties de winnaars. De secretaris van het Netwerk IBP komt tussen 16 en 27 oktober langs om de Award persoonlijk te overhandigen. De winnaars worden op 31 oktober, aan het einde van de maand van IBP, via de website van Kennisnet bekendgemaakt.

Jury IBP Awards 2023

De jury bestaat uit vertegenwoordigers van de PO-Raad, VO-raad, SIVON, Kennisnet én de winnaars van de IBP Awards 2022.

De juryleden voor de IBP Awards 2023 zijn: 

  • Hans Miegielsen en André Poot, winnaars van de IBP Awards 2022. André Poot is tevens de voorzitter van de regiegroep Netwerk IBP.
  • Noëlle Steeghs, beleidsadviseur IBP namens de PO-Raad en VO-raad.
  • Hans-Peter Ligthart, IBP-portfolio manager namens SIVON.
  • Roza van Cappellen, adviseur IBP namens Kennisnet.

André Poot: “Met de IBP Awards erkennen we het werk dat IBP’ers doen in het onderwijs. We zoeken IBP’ers die hun werk met liefde en passie doen, en die mensen overtuigen om ict op een veilige manier in te zetten.”

Roza van Cappellen: “De IBP Awards zijn een mooie manier om IBP’ers in het onderwijs in het zonnetje te zetten. Vaak voelt IBP als een extraatje, terwijl het juist een cruciaal onderdeel is van de bedrijfsvoering van een schoolbestuur. Met deze Awards laten we zien dat er veel goede en waardevolle voorbeelden zijn waar we als sector allemaal van kunnen leren.”  

Nomineer nu je collega

Nomineer je collega via het aanmeldformulier. Doe dit uiterlijk op 29 september 2023.

Ik nomineer een IBP-held voor de IBP Awards 2023

De IBP Awards zijn een initiatief van het Netwerk IBP. Kennisnet organiseert de IBP Awards in samenwerking met de PO-Raad, VO-raad, SIVON en met steun van het programma Digitaal Veilig Onderwijs.