Veilig Internet

Zoekt u een veilige internetverbinding voor uw scholen? Veilig Internet van SIVON verbindt scholen op een beveiligde manier met het internet. Naast een internetverbinding met de snelheid en betrouwbaarheid die het beste bij u past, krijgt u ook een professioneel beheerde firewall. Daarmee bent u ook beschermd tegen bijvoorbeeld DDoS-aanvallen. Ook hoeft u geen aanbesteding te starten: SIVON heeft dit al voor u gedaan. We onderhouden de contracten en contacten met marktpartijen, ook bij een onverhoopte storing.

Een veilige internetverbinding is onmisbaar in het onderwijs. Maar het zelf regelen ervan kost veel tijd en geld. Welke leverancier is het beste? Hoe stabiel is het netwerk? En hoe zorgt u voor een veilige verbinding en voorkomt u DDoS-aanvallen? SIVON neemt al dat werk voor haar leden graag uit handen. 

Met Veilig Internet van SIVON kiest u voor een betrouwbare en veilige internetverbinding. De veiligheid garanderen we door aansluiting op het Nationale Diensten Centrum (NDC). En dat is uniek voor het onderwijs. In het NDC krijgt elk schoolbestuur namelijk een eigen firewall en kunt u extra beveiligingsmaatregelen toevoegen. 

Over de aanbesteding en aansluiting hoeft u zich geen zorgen te maken: ook dat werk neemt SIVON uit handen. En dit alles tegen een scherpe prijs.

Hoe werkt het?

SIVON stemt samen met het schoolbestuur de invulling en uitvoering af voor de aansluiting op Veilig Internet. Denk bij de invulling aan de keuze(s) voor bandbreedte en de centrale veiligheidsmaatregelen. Bij de uitvoering bepaalt u welke scholen u als eerste aansluit.

Op basis van uw wensen zorgt SIVON voor de gewenste verbindingen voor de scholen. In het NDC krijgt het schoolbestuur een eigen firewall en voegen we waar nodig extra beveiligingsmaatregelen toe. Op deze manier zijn uw scholen optimaal beschermd tegen indringers en bedreigingen van buitenaf.

Voordelen

  • Veilig Internet biedt continu├»teit in ict voor uw onderwijs.  
  • Veilig Internet voldoet aan Europese en Nederlandse wetgeving en is altijd up-to-date. 
  • Elk schoolbestuur heeft een eigen firewall die voor optimale veiligheid zorgt.
  • Altijd de bandbreedte die bij u past: of u nu 1 of 100 schoollocaties heeft. 
  • De beste prijs tegen de hoogste kwaliteit, omdat we samen inkopen voor onze leden.
  • Geen losse aanbesteding of inkoop, wij regelen het van A tot Z.

Kosten

De kosten voor Veilig Internet verschillen per schoolbestuur. Afhankelijk van uw wensen en de grootte van uw schoolbestuur, bepalen we de prijs voor de aansluiting. 

Daarnaast kunnen besturen in de periode van 2019 tot en met 2025 gebruikmaken van een subsidie voor de aansluiting op het NDC. Deze subsidie is toegekend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), op verzoek van de PO-Raad en VO-raad.

Aanvragen

Veilig Internet is een dienst van SIVON en wordt mede mogelijk gemaakt door Kennisnet en SURF.

Bent u lid van SIVON en wilt u ook een veilige en betrouwbare internetverbinding op school? Neem dan contact op om een afspraak te maken met onze relatiemanagers. In een vrijblijvend gesprek bespreken we uw situatie en wat wij voor u kunnen betekenen.

Bent u nog geen lid van SIVON? Lees dan meer over het SIVON-lidmaatschap en word lid.

Meer informatie

Wilt u meer weten over deze dienst? Lees dan de 10 veelgestelde vragen over Veilig Internet. Benieuwd naar de ervaring van andere leden? Lees dan bijvoorbeeld het verhaal van NUOVO Scholen.