Veilig Internet

Veilig Internet van SIVON verbindt jouw scholen op een beveiligde manier met het internet. Naast een internetverbinding met de snelheid en betrouwbaarheid die het beste bij jou past, krijg je ook een professioneel beheerde Cloud firewall. Daarmee ben je beschermd tegen bijvoorbeeld DDoS-aanvallen. Aanbestedingsplichtig? Geen zorgen: SIVON heeft de aanbesteding al voor jou gedaan en ontzorgt je van A tot Z.

Een veilige internetverbinding is onmisbaar in het onderwijs. Welke leverancier is het beste? Hoe stabiel is het netwerk? En hoe zorg je voor een veilige verbinding en voorkom je DDoS-aanvallen? SIVON neemt al deze vragen graag voor je uit handen, zodat jij je kunt richten op het geven van goed onderwijs. 

Wat is Veilig Internet?

Met Veilig Internet (VI) van SIVON kies je voor een snelle en betrouwbare internetverbinding met een bandbreedte die past bij jouw locaties. De veiligheid garanderen we door aansluiting op het Nationale Diensten Centrum (NDC). Dat is uniek voor het onderwijs: binnen het NDC krijgt elk schoolbestuur namelijk een eigen firewall en kun je extra beveiligingsmaatregelen toevoegen.

Waarom is het zo belangrijk?

Als er geen verbinding is met het internet of als cruciale applicaties niet werken, staat het onderwijs stil.‚Äč SIVON is partner van programma Digitaal Veilig Onderwijs en helpt schoolbesturen bij het realiseren en doorontwikkelen van veilig en toekomstbestendig digitaal onderwijs. Dat doen we door scholen wegwijs te maken binnen het Normenkader Informatiebeveiliging en Privacy voor Funderend onderwijs (IBP FO) en door hen te voorzien van praktische adviezen (Quick Scan en Deep Dive) en goede dienstverlening (Network as a Service en Veilig Internet).

Hoe kan SIVON jou helpen?

SIVON stemt samen met jouw schoolbestuur de invulling en uitvoering af voor de aansluiting op Veilig Internet. Denk bij de invulling aan de keuze(s) voor bandbreedte en centrale veiligheidsmaatregelen. Bij de uitvoering bepaal je welke scholen je als eerste aansluit. Op basis van jouw wensen zorgt SIVON voor de gewenste verbindingen voor iedere school. In het NDC krijgt het schoolbestuur een eigen firewall en voegen we waar nodig extra beveiligingsmaatregelen toe. Op deze manier zijn jouw scholen optimaal beschermd tegen indringers en bedreigingen van buitenaf.

Hoe werkt het?