terug

Avicenna College aangesloten op Veilig Internet 

De eerste van de twee locaties van Avicenna College is in februari 2023 aangesloten op Veilig Internet van SIVON. De tweede volgde in maart 2024. Systeembeheerder Numan Alagoz en ict-adviseur Martin Jansen van Avicenna College vertellen waarom ze voor Veilig Internet van SIVON kozen. 

Avicenna College is een school voor voortgezet Islamitisch onderwijs in Rotterdam met 1150 leerlingen en 175 medewerkers. Volgend schooljaar opent Avicenna College een nieuwe locatie in Den Haag en er zijn plannen voor een locatie in Rotterdam-West. Ook deze locaties krijgen Veilig Internet van SIVON. 

Goede firewall

“We hadden hiervoor een vijfjarig contract bij KPN, dus daar konden we niet zomaar onderuit. Wel zijn we twee jaar geleden alvast verder gaan kijken en zo kwamen we uit bij Veilig Internet van SIVON”, vertelt Martin. “De continuïteit van het internet van KPN was op zich prima. Alleen hadden we veel last van DDoS-aanvallen. Het beveiligingspakket dat we bij KPN afnamen, was een soort basispakket. Als we een pakket op maat wilden, kostte dat aanzienlijk meer. Daarom was Veilig Internet van SIVON voor ons een heel aantrekkelijk en betaalbaar alternatief”, legt Numan uit. Martin vertelt dat ze voorheen wel eens dertien DDoS-aanvallen per dag hadden, waardoor de internetverbinding regelmatig haperde. “Nu we Veilig Internet hebben, wordt zo’n DDoS-aanval al eerder onderschept en tegengehouden op het Nationaal Dienstencentrum (NDC). Daardoor merken we er niks van en hapert de verbinding ook niet meer.” 

Ontzorging

Scholen die Veilig Internet afnemen, zijn automatisch aangesloten op het Nationaal Dienstencentrum (NDC)van Kennisnet en krijgen daardoor een  professioneel beheerde firewall. Numan: “Door die firewall hebben we dus geen last meer van DDoS-aanvallen, wat natuurlijk erg fijn is. En als we een bepaalde site willen deblokkeren om ‘m bijvoorbeeld te kunnen gebruiken voor een les, kunnen we dat eenvoudig via Mijn SIVON aanvragen. Dat is binnen een dag geregeld.” Martin vult aan: “Ja, eigenlijk kunnen we geen verbeterpunten verzinnen. Onder de streep hebben we nu een heel stabiele en veilige internetverbinding tegen een lagere prijs. Daarnaast is het gewoon fijn dat SIVON zoveel werk uit handen neemt. Ze maken bijvoorbeeld afspraken met de aanbestedingspartijen en de leveranciers en houden ons overal van op de hoogte. Ook kunnen we altijd aan de bel trekken als we ergens een vraag over hebben.” 

Lidmaatschap

Numan vertelt dat bij de aansluiting op de tweede locatie helaas vertraging is ontstaan. “Maar dat kwam door de graafwerkzaamheden, dus daar kon SIVON niets aan doen. Al met al zijn we heel tevreden over de implementatie van Veilig Internet door SIVON. We werden goed op de hoogte gehouden en wisten precies waar we aan toe waren.” Numan en Martin raden elk schoolbestuur dan ook aan om Veilig Internet af te nemen en lid te worden van SIVON. “Wij zijn lid geworden toen we voor Veilig Internet kozen, maar ontdekten al snel dat het lidmaatschap nog veel meer voordelen biedt”, zegt Martin. “Zo gaan we vanaf komend schooljaar ook de dienst Network as a Service van SIVON afnemen.” 

Meer informatie of lid worden?

Ben je lid van SIVON en wil je net als Avicenna College gebruikmaken van onze diensten? Lees dan meer over Veilig Internet of neem contact op met onze productadviseurs. Nog geen lid van SIVON, de ict-coöperatie van en voor het onderwijs? Lees dan meer over het SIVON-lidmaatschap