Network as a Service (NaaS)

Iedere leerling, leraar en medewerker in het primair- en voortgezet onderwijs heeft recht op veilig en toekomstbestendig digitaal onderwijs. Een stabiel netwerk vormt daar een essentieel onderdeel van. SIVON helpt je dit realiseren. Ga je voor het complete pakket – wifi, lan-switches en een firewall – of wil je één of twee bouwstenen? Denk je erover je netwerk later uit te breiden met onze dienst Veilig Internet? Met dé ICT-coöperatie van het primair en voortgezet onderwijs sta je sterk. SIVON ontzorgt je van A tot Z.

Wat is NaaS?

Met onze dienst Network as a Service leveren we een betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig netwerk dat aansluit bij de eisen en wensen van jouw onderwijs. Via een Europese aanbesteding hebben we twee leveranciers geselecteerd die de dienst Network as a Service leveren aan schoolbesturen. Of je nu alleen wifi nodig hebt of ook netwerkswitches en een firewall; met Network as a Service helpen we jou om een goed netwerk te realiseren.


Deze video is gemaakt door ontwerpbureau StoryStudio. Met dank aan de volgende mensen van CVO-AV: Erwin de Man, docent techniek Peter Voorberg, docent aardrijkskunde, maatschappijleer & godsdienst André Poot, beleidsadviseur ict & onderwijs en privacy officer Cindy Ebben, senior communicatie-adviseur.

Waarom is het zo belangrijk?

Als er geen verbinding is met het internet of als cruciale applicaties niet werken, staat het onderwijs stil.​ SIVON is partner van programma Digitaal Veilig Onderwijs en helpt schoolbesturen bij het realiseren en doorontwikkelen van veilig en toekomstbestendig digitaal onderwijs. Dat doen we door scholen wegwijs te maken binnen het Normenkader Informatiebeveiliging en Privacy voor Funderend onderwijs (IBP FO) en door hen te voorzien van praktische adviezen (Quick Scan en Deep Dive) en goede dienstverlening (Network as a Service en Veilig Internet).

Hoe kan SIVON jou helpen?

Met dé ICT-coöperatie van het primair en voortgezet onderwijs sta je sterk. SIVON ontzorgt je van A tot Z. SIVON kent de markt, onderhandelt namens het hele onderwijs en zorgt door deze gezamenlijke slagkracht voor een gunstige prijs-kwaliteitsverhouding. SIVON ontzorgt je van inkoop en installatie tot service en (contract)beheer. Dankzij de Europese aanbesteding die SIVON voor je heeft uitgezet, voldoe je aan de aanbestedingsplicht.

Voordelen

  • Je hebt géén zorgen over inkoop, installatie en beheer: SIVON regelt het voor je.
  • Je hebt altijd een veilig en betrouwbaar wifi-netwerk dat aansluit op jouw bestaande netwerk.
  • Heb je toch een storing? We lossen het binnen vier tot negen uur voor je op. 
  • Je bent verbonden met eduroam: op alle scholen en onderwijsinstellingen met eduroam ben je direct online.
  • SIVON is transparant over alle kosten en werkzaamheden.

Aanmelden

Network as a Service is een dienst van SIVON en wordt mede mogelijk gemaakt door Kennisnet. Wil je ook een veilig en betrouwbaar netwerk op school? Neem contact op met jouw relatiemanager of één onze productadviseurs voor een vrijblijvend gesprek.

Ben je nog geen lid van SIVON? Lees dan meer over het SIVON-lidmaatschap en word lid.