Alles over het SIVON-lidmaatschap

Als schoolbestuur wil je een ict-infrastructuur die staat als een huis. Je wilt betrouwbaar en stabiel internet en zekerheid dat leerlinggegevens veilig zijn opgeslagen. Je wilt de beste prijs voor jouw leermiddelen. Maar je wilt hier ook niet te veel tijd mee kwijt zijn, want je steekt jouw energie het liefst in het organiseren van goed onderwijs. Word daarom lid van SIVON.

Met een lidmaatschap bij SIVON maak je deel uit van een groeiende coöperatie voor onderwijsbesturen in het primair en voortgezet onderwijs. Van het speciaal onderwijs tot Montessorischolen en van éénpitters tot grote besturen met meer dan 2.000 leerlingen: we zijn er voor iedereen. 

Word nu lid

Waarom SIVON

We zijn expert op het gebied van onderwijs en ict: als coöperatie weten we wat er speelt in het onderwijs en wat de ontwikkelingen zijn op het gebied van ict.

Onze coöperatie is van en voor het onderwijs. Binnen SIVON bundelen schoolbesturen hun krachten en werken we nauw samen om de inzet van ict in het onderwijs te verbeteren.

Onze diensten en kennisproducten sluiten naadloos aan op de realiteit in het onderwijs. Een veilige internetverbinding, hulp bij uw aanbesteding of liever aansluiten bij de gezamenlijke aanbesteding voor leermiddelen? Het kan bij SIVON. 

Je maakt doordachte keuzes dankzij onze actuele artikelen, publicaties en praktijkvoorbeelden. Binnen de SIVON-netwerken kun je bovendien ervaringen uitwisselen en in gesprek met collega’s en experts van SIVON. Zo ben je altijd op de hoogte en verbonden met anderen in het onderwijs.

We hebben geen winstoogmerk en maken samen een vuist in de leermiddelenmarkt.

Wat krijg je als lid?

 • Je kunt meedoen met gezamenlijke aanbestedingen, bijvoorbeeld voor leermiddelen.
 • Besteed je zelf aan? Dan krijg je gratis advies.
 • Je kunt kennis uitwisselen met collega’s in SIVON-netwerken.
 • Je kunt speciaal op het onderwijsgerichte dienstverlening als Wifi as a Service en Veilig Internet afnemen.
 • Heb je een idee voor een nieuwe dienst? Vraag het aan! Je hebt invloed op het aanbod. 
 • Je bundelt jouw krachten. Als onderdeel van een groeiende coöperatie onderwijsbesturen sta he sterker in de markt en ben je gegarandeerd van scherpere prijzen.
 • Je bespaart tijd. Je hoeft goede, betrouwbare ict niet meer alleen te regelen.

Ervaringen van onze leden

Deze besturen gingen je voor.

Lid worden van SIVON is voor ons vanzelfsprekend. Uit ervaring weet ik dat je op het gebied van ict samen écht sterker staat. Door de gezamenlijke inkoop van ict en leermiddelen hebben we een betere onderhandelingspositie. Ook kunnen we handig gebruik maken van elkaars expertise en zaken samen oppakken.”
– Doetina van Kelle, bestuurder van het Stichting Markland College

Met SIVON slaan we samen de handen ineen met andere organisaties voor speciaal en praktijkonderwijs. Door onze vraag te bundelen, maken we gunstige prijsafspraken. Ook wisselen we kennis en ervaringen uit.
– Pascal Marcelis, beleidsmedewerker Onderwijsgroep Buitengewoon

SIVON ondersteunt eenpitters door te bemiddelen bij de levering van diensten, die zij door hun omvang onvoldoende zelf kunnen inrichten. Eenpitters die twijfelen om lid te worden van SIVON, raad ik aan om zich zo snel mogelijk aan te melden. Je wordt serieuzer genomen door marktpartijen wanneer wij ons als groep organiseren en krachten bundelen.
– Marco Fennema, adjunct-directeur van basisschool De Súdwester

Kosten lidmaatschap

De lidmaatschapskosten bestaan uit een vaste jaarlijkse bijdrage en aparte tarieven voor aanvullende diensten. Neem je geen aanvullende diensten af? Dan betaal je alleen een vaste jaarlijkse bijdrage. Deze bijdrage is afhankelijk van het aantal leerlingen van jouw schoolbestuur:

 • 2.000 leerlingen of meer: €2.380,- incl. btw
 • 1.000 tot en met 1.999 leerlingen: €1.580,- incl. btw
 • 500 tot en met 999 leerlingen: €790,- incl. btw
 • minder dan 500 leerlingen: €260,- incl. btw

Nieuwe leden betalen naar rato van het aantal maanden dat zij lid zijn. Word je bijvoorbeeld per 1 maart lid, dan betaal je de lidmaatschapskosten over 10 maanden in plaats van over het hele jaar.

Word lid van SIVON

Wil je ook deel uitmaken van een groeiende coöperatie onderwijsbesturen? Word dan lid! Meld je aan via het aanmeldformulier.

Wij kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt. Wij hebben de antwoorden op veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Wordt jouw vraag onvoldoende beantwoord? Neem dan contact op met een van onze relatiemanagers.