terug

Stichting OPO-R kiest voor Network as a Service 

“Anderhalf jaar geleden zijn we lid geworden van SIVON, met in ons achterhoofd dat we opnieuw moesten gaan aanbesteden voor de wifi. In gesprekken met SIVON kwam ook Network as a Service (NaaS) voorbij. Dat leek ons wel wat, dus zo is het balletje gaan rollen”, zegt Aad van Duuren, bovenschools ict-coördinator bij Stichting OPO-R. 

Stichting Openbaar Primair Onderwijs Rivierenland (OPO-R) bestaat uit 11 scholen voor (speciaal) basisonderwijs in de regio Tiel. In totaal heeft Stichting OPO-R ongeveer 1700 leerlingen en 215 medewerkers. Aad vertelt hoe de aanbesteding voor NaaS en het contact met SIVON verliep.  

Veilig netwerkinfrastructuur 

“We zijn nog niet zo lang lid van SIVON, maar al wel overtuigd van de meerwaarde van het lidmaatschap. SIVON heeft ontzettend veel specialistische kennis in huis over wifi, internet en aanbestedingen. De keuze om SIVON in te schakelen voor deze aanbesteding was dan ook snel gemaakt”, legt Aad uit. Met Network as a Service (NaaS) voorziet SIVON scholen van een veilige, stabiele en toekomstbestendige netwerkinfrastructuur, zoals accesspoints, switches en een firewall. Er is een basis- en een plusperceel, afhankelijk van de grootte van het schoolbestuur en de onderwijssoort (po of vo). Stichting OPO-R koos voor het basisperceel met een standaard netwerkontwerp en maximaal vijftig accesspoints per locatie. “Dat is voor ons meer dan genoeg.” 

Laagdrempelige aansluiting 

Het basisperceel van NaaS is bedoeld voor schoolbesturen die op een laagdrempelige manier hun netwerk willen vervangen. “En dat is precies hoe wij het hebben ervaren. SIVON regelt de uitvraag en inkoop en SIVON houdt een oogje in het zeil als het gaat om de implementatie en beheer. We zijn volledig ontzorgd”, vertelt Aad. “Veldwerk heeft de implementatie en levering van de apparatuur met Huawei verzorgd. Inmiddels heeft Veldwerk op bijna alle scholen wifi geïmplementeerd. Dat is heel soepel verlopen. Onze medewerkers en leerlingen hebben er niets van gemerkt, omdat het buiten schooltijd is gedaan. De laatste twee scholen volgen binnenkort, net als de vaste lijnen van Veilig Internet. Dan hebben we op al onze scholen veilig en stabiel internet met een actief beheerde firewall. Heel belangrijk, zeker met het oog op het Normenkader IBP FO.” 

Heel tevreden

“SIVON is proactief en denkt goed mee over wat we nu precies nodig hebben. Zo hebben we ook meteen voor Veilig Internet van SIVON gekozen. Nu hebben we dus veilige internetverbindingen binnen een veilig netwerk. Ook is het handig dat NaaS en Veilig Internet zo goed op elkaar aansluiten. Daardoor hebben we alles in één keer geregeld”, legt Aad uit. “Ik ben heel tevreden over het proces én over het resultaat. En het mooie is dat we uiteindelijk zelfs nog minder gaan betalen ook. Bij volgende aanbestedingen, klop ik dus graag weer bij SIVON aan.” 

Meer informatie of lid worden? 

Ben je lid van SIVON en wil je net als Stichting OPO-R gebruikmaken van onze diensten? Lees dan meer over Network as a Service of neem contact met onze relatiemanagers. Nog geen lid van SIVON? Lees dan meer over het SIVON-lidmaatschap