terug

Duidelijke afname DDoS-aanvallen na ingebruikname Veilig Internet  

Gebruikersgroep Veilig Internet bespreekt positieve ervaringen en toekomstige wensen

Donderdag 4 april vond voor het eerst dit jaar de bijeenkomst van de Gebruikersgroep Veilig Internet plaats. Bij NUOVO in Utrecht kwamen zestien deelnemers van veertien schoolbesturen bijeen om in een open en informele setting hun voornamelijk positieve ervaringen te delen.   

Het werd een constructieve bijeenkomst waarbij iedere gebruiker zijn wensen en ervaringen met de dienst tot nu toe kon bespreken. Zo was er onder meer aandacht voor de duidelijke afname in het aantal DDoS-aanvallen die SIVON zag na ingebruikname van deze dienst. Iedere school kreeg, nadat er eerst meerdere aanvallen waren afgewend, te maken met beduidend minder aanvallen omdat ze toch niet succesvol bleken. 

Wensen gebruikers basis voor doorontwikkeling dienst

Daarnaast gaven meerdere besturen aan behoefte en concrete interesse te hebben in de nieuwe features en services die SIVON en Kennisnet op de roadmap hebben voor Veilig Internet. Voor SIVON als belangenbehartiger van het funderend onderwijs waardevolle input om de dienst voor en door onze leden weer door te kunnen ontwikkelen.

Omdat wij het enorm belangrijk vinden dat onze dienst Veilig Internet 100% voor en door onze leden is, luisteren we geregeld naar de gebruikers van deze dienst. Zo kunnen we Veilig Internet continu doorontwikkelen zodat het aansluit bij hun behoeften. Naast een eerdere (online) sessie over de uitbreiding van de rapportage/monitoring houden we tweemaal per jaar een grotere bijeenkomst voor alle gebruikers van Veilig Internet.  

Wil jij ontdekken wat Veilig Internet voor jouw bestuur kan betekenen? Maak een vrijblijvende afspraak via veiliginternet@sivon.nl of kijk voor meer informatie op www.sivon.nl/diensten/internet.