Alles over ons lidmaatschap

Als schoolbestuur wil je een ict-infrastructuur die staat als een huis. Je wil betrouwbaar en stabiel internet en zekerheid dat de gegevens van je leerlingen en leraren veilig zijn opgeslagen. Je wil de beste prijs-kwaliteit voor jouw leermiddelen. Je wil hier echter niet te veel tijd aan kwijt zijn, want je steekt jouw energie het liefst in het organiseren van goed onderwijs. SIVON informeert, adviseert, ontzorgt én behartigt de belangen van het primair en voortgezet onderwijs.

Als lid van SIVON maak je deel uit van een groeiende coöperatie van onderwijsbesturen in het primair en voortgezet onderwijs. Van het speciaal onderwijs tot Montessorischolen en van éénpitters tot grote besturen met meer dan 2.000 leerlingen: we zijn er voor iedereen. SIVON vertegenwoordigt nu meer dan 1,6 miljoen leerlingen. Dat komt neer op 449 schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs.

Ict-coöperatie van en voor het onderwijs

Onze belofte is even simpel als urgent: iedere leerling heeft recht op digitaal veilig onderwijs en toegang tot de beste leermiddelen. SIVON helpt scholen met hun digitaliseringsuitdagingen, zodat zij een dynamische en veilige digitale omgeving kunnen creëren voor hun leerlingen, én docenten zich kunnen richten op goed onderwijs. Dat doen we bijvoorbeeld door het aanbieden van veilig internet, door kennis te delen, en door te sparren met softwareleveranciers over prijs en privacystandaarden. Goede en veilige digitalisering in het onderwijs is geen nice-to-have maar een absolute basisbehoefte, waarvoor structureel aandacht, geld en centrale regie nodig is.

Kosten lidmaatschap

De lidmaatschapskosten bestaan uit een vaste jaarlijkse bijdrage en aparte tarieven voor aanvullende diensten. Neem je geen aanvullende diensten af? Dan betaal je alleen een vaste jaarlijkse bijdrage. Deze bijdrage is afhankelijk van het aantal leerlingen van jouw schoolbestuur. De bedragen die hier zijn genoemd, zijn inclusief btw.

  • 2.000 leerlingen of meer: €2.530,-
  • 1.000 tot en met 1.999 leerlingen: €1.680,-
  • 500 tot en met 999 leerlingen: €840,-
  • minder dan 500 leerlingen: €280,-

Nieuwe leden betalen naar rato van het aantal maanden dat zij lid zijn. Word je bijvoorbeeld per 1 maart lid, dan betaal je de lidmaatschapskosten over 10 maanden in plaats van over het hele jaar.

Vragen?

Wij kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt. Op deze pagina vind je veel informatie, net als onder het menu-item ‘Over ons’. Daarnaast hebben we een aantal veelgestelde vragen en antwoorden voor je op een rijtje gezet. Word jouw vraag onvoldoende beantwoord? Neem dan contact op met één van onze relatiemanagers.

Sluit je aan bij SIVON

“Lid worden van SIVON is voor ons vanzelfsprekend. Uit ervaring weet ik dat je op het gebied van ict samen écht sterker staat. Door de gezamenlijke inkoop van ict en leermiddelen hebben we een betere onderhandelingspositie. Ook kunnen we handig gebruik maken van elkaars expertise en zaken samen oppakken.”

Doetina van Kelle, bestuurder van het Stichting Markland College

“We zijn ingestapt vanuit de overtuiging dat wij en onze collega-besturen allemaal te klein zijn om de ICT-infrastructuur zelf te regelen. Ik vind dat het voor alle besturen in po en vo vanzelfsprekend zou moeten zijn om lid te zijn. Sinds vorig jaar ben ik voorzitter van de ledenraad van SIVON. Zelf wil ik me binnen SIVON voor drie zaken in het bijzonder inzetten: voor een gezonde leermiddelenmarkt, voor cybersecurity en voor bescherming van de data van onze leerlingen en een goed gebruik van AI daarbij.”

Yvonne Kops, lid Raad van Bestuur OMO en voorzitter ledenraad SIVON