terug

Themasessie verwerkersovereenkomsten

Schoolbesturen zijn verantwoordelijk voor het maken van goede afspraken met leveranciers over het verwerken van persoonsgegevens. Dat doe je door het beoordelen en ondertekenen van een verwerkersovereenkomst. Tijdens deze themasessie staan wij hierbij stil.

Voor de leden van het Netwerk IBP organiseren we een themasessie over verwerkersovereenkomsten. Kennisnet vertelt over de Dienst Verwerkersovereenkomsten, die halverwege mei wordt gelanceerd. Inmiddels zijn er ruim 50 leveranciers aangesloten die hun verwerkersovereenkomsten willen aanbieden via deze nieuwe dienst. En het worden er steeds meer. In deze bijeenkomst vertellen we meer over deze nieuwe dienst. En we laten zien hoe je hiermee verwerkersovereenkomsten van jouw leveranciers beoordeelt en ondertekent.   

Daarnaast geeft SIVON een toelichting op het traject over het toetsen van verwerkersovereenkomsten. Een schoolbestuur is verantwoordelijk om een verwerkersovereenkomst te toetsen bij een leveranciers. Om schoolbesturen en leveranciers te ontlasten, gaat SIVON dit landelijk oppakken. Er wordt zowel een theoretische als praktische toets uitgevoerd.  

Voor wie?

Leden van het Netwerk IBP.

Aanmelden

Ga voor meer informatie en aanmelden naar Kennisnet.nl.