terug

Praat mee over duurzaamheid leermiddelen in het voortgezet onderwijs

  • 15.30 – 17.00 uur
  • Aidadreef 4 – Utrecht (locatie PO-Raad en VO-raad)

Op 23 november organiseert SIVON samen met Bureau 2030 een workshop voor scholen, over duurzaamheid van leermiddelen. We nodigen je van harte uit om mee te praten, zowel vanuit het primair als voortgezet onderwijs. 

Sinds de invoering van het LiFo-model in 2019 – een mix van folio en digitaal materiaal – zijn er steeds vaker vragen over de duurzaamheid van leermiddelen in het vo. Docenten en ouders stellen vragen bij het jaarlijks aanschaffen van leerwerkboeken en de media pikt deze signalen op en bericht er regelmatig over. SIVON  heeft dit onderwerp al langer op de agenda staan en voert dit najaar samen met adviesbureau Bureau 2030 een onderzoek uit naar de duurzaamheid van leermiddelen. Zie het eerder verschenen bericht op sivon.nl.

De workshop

Uit het onderzoek komt onder andere een leidraad die we, tijdens een bijeenkomst op 23 november, willen gaan toetsen bij een aantal scholen. En we willen we het gesprek aan gaan over de houding van scholen ten opzichte van een duurzaam beleid rondom leermiddelen. Dit helpt het onderzoek en de producten goed aan te laten sluiten op het onderwijs.

Je bent van harte welkom om op 23 november van 15.30 – 17.00 uur mee te denken en te praten over dit onderwerp. Meld je hiervoor aan via onderstaand formulier. De bijeenkomst vindt plaats bij de PO-Raad en VO-raad in Utrecht.

Doelgroep

De workshop is voor medewerkers die werken voor een schoolbestuur in het primair en voortgezet onderwijs.

Meld je aan