terug

1e Landelijke Netwerk Inkoopdag

  • Datum: 24 november 2023
  • Tijd: 10.00 – 15.30 uur
  • Locatie: LEEN Utrecht

In parallelsessies gaan we op deze allereerste netwerkdag met (ict-)inkopers en contractmanagers binnen het po en vo dieper in op het thema ‘circulair inkopen’. 

In de ochtend vertelt Michelle van Rooijen van Phifactory ons de principes van de circulaire economie en de verschillen tussen circulair en traditioneel inkopen. Daarnaast zoomt zij in hoe je meubilair circulair kunt inkopen (overzicht van de markt, voorbeelden uit de praktijk, do’s en dont’s en handvatten om hiermee te starten). Met een flinke portie enthousiasme en inspirerende voorbeelden, waaronder de circulariteit rondom hardware, neemt ze je mee in hoe dit praktisch toegepast kan worden binnen jouw schoolbestuur. Een interactieve sessie is gegarandeerd.

Na een verrassende lunch gaat Marieke van Veelen van De Nove Consultancy met deelnemers in gesprek over hoe je je als inkoper in het speelveld kan bewegen waar creativiteit, ontvankelijkheid, innovatie en samenwerken cruciaal zijn om circulariteit tot stand te brengen en je je anderzijds bevindt in een context van wet -en (eu) regelgeving waarbinnen je dat moet organiseren. 
Wie zijn jouw stakeholders, binnen het bestuur en daarbuiten, wat beweegt hen, hoe neem je hen mee, en hoe stel je jezelf op vanuit de bedoeling; bijdragen aan goed onderwijs. Met deze interactieve presentatie met verrassende voorbeelden krijg jij genoeg aanknopingspunten om met circulair inkopen binnen jouw bestuur aan de slag te gaan.

Nog geen lid van het netwerk inkoop? Registreer je dan via bovenstaande link eerst voor het netwerk. Deelname aan dag is kosteloos. Vragen? Neem gerust contact op met onze community manager Lisette ter Borg via L.terborg@sivon.nl 

Parallel aan de netwerkdag inkoop en in hetzelfde gebouw, vindt de ledendag plaats.

Aanmelden