terug

Goed internet als basis voor veilig en toekomstbestendig onderwijs

Op 6 juni vond de officiële bekrachtiging van de Europese aanbesteding van de verbindingen van de dienst Veilig Internet plaats. Access providers Eurofiber, IP Visie, VodafoneZiggo aan de ene kant en ICT-coöperatie SIVON aan de andere kant zetten hun handtekening onder een hernieuwde samenwerkingsovereenkomst voor de duur van vier jaar.

Voorzitter van SIVON Paul Zevenbergen benadrukte hoe belangrijk het is dat leveranciers hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen: “We zijn hier samen gekomen om een slag te maken in onze maatschappelijke verantwoording om een goede, betrouwbare en veilige educatieve toegang tot het internet te bieden voor het primair en voortgezet onderwijs. SIVON vindt het fijn dat ook private partijen hun steentje bijdragen aan het ontwikkelen van nog meer veilige aansluitingen. Onze dienst Veilig Internet heeft geweldige potentie en kan scholen op een aantal punten van het normenkader Informatiebeveiliging en Privacy Funderend Onderwijs op weg te helpen.”

Access providers Eurofiber, IP Visie, VodafoneZiggo bedankten SIVON voor het gestelde vertrouwen en gaven aan uit te zien naar wederom een vruchtbare samenwerking.  

Aansluiting Veilig Internet in vogelvlucht: 

  • toegang tot het internet wordt gefaciliteerd via SURFinternet;  
  • in het Nationaal Dienstencentrum (NDC) van Kennisnet zijn de beveiligingsmaatregelen ingericht op een centrale firewall; 
  • de access provider zorgt op basis van de gewenste  kwaliteit en bandbreedte voor de verbindingen tussen de schoollocaties en het NDC;  
  • op de schoollocatie wordt naast de apparatuur van de access provider, hardware van SIVON geplaatst, zodat het Local Area Network (LAN) kan worden aangesloten op Veilig Internet.

Meer informatie over SIVON en haar dienstverlening vind je op sivon.nl. Zoek je een veilige internetverbinding voor jouw scholen? Neem dan contact op met één van onze relatiemanagers