terug

Montessori Lyceum Rotterdam: ‘Ook montessorischolen hebben baat bij SIVON-lidmaatschap’

Het Montessori Lyceum Rotterdam geeft voortgezet onderwijs aan zo’n 1100 leerlingen. Onlangs zijn zij lid geworden van SIVON. We spraken erover met Jacco Sloover, conrector van het Montessori Lyceum Rotterdam. 

“In het verleden regelden we veel zaken zelf”, vertelt Sloover. “We kochten bijvoorbeeld zelf onze leermiddelen in. Op dat vlak wilden we meer actualiteit en flexibiliteit bereiken. Ook hebben we wat minder goede ervaringen gehad met aanbestedingen. Nu pakt SIVON deze zaken breed op en sluiten we ons daar graag bij aan.

“We kenden SIVON al van projecten rondom internet voor scholen en Wifi as a Service. Die infrastructuur hadden wij op dat moment nét zelf aangelegd, dus samenwerking was toen niet nodig. Nu we de inkoop van leermiddelen beter willen regelen, is het voor ons een natuurlijk moment om aan te haken. De belangrijkste reden is de brede expertise en inzet van SIVON. Zij brengen alle wensen die er leven samen en regelen alles tot in de puntjes. De deelnemers plukken hier de vruchten van.”

‘Elke school wordt hier beter van’

“SIVON vertegenwoordigt inmiddels zo veel scholen dat ze flink wat gewicht in de schaal leggen. Zeker op het gebied van leermiddelen levert dit een betere onderhandelingspositie op. Dit is toch een specifieke markt met een beperkt aantal grote educatieve uitgeverijen en distributeurs. Dankzij de expertise van SIVON beschikken we over een betere informatiepositie en betere bestekken, wat weer leidt tot betere uitkomsten voor de deelnemende scholen. We krijgen goede kwaliteit voor een reële prijs.

“Elke school wordt hier beter van. Ik zou onderwijsorganisaties dan ook aanraden om lid te worden, zodat we samen sterk staan. Tussen diverse montessorischolen en SIVON liggen die lijntjes er inmiddels al. Meerdere van hen zijn al lid en de rest zou ik zeker ook stimuleren om zich aan te sluiten. Onze behoeften op deze gebieden zijn namelijk niet veel anders dan die van reguliere scholen.

“Ook wij zoeken zaken als kwalitatief goede leermiddelen en een uitstekende internetverbinding. Verder vind ik het belangrijk om in SIVON-verband kennis te delen met andere scholen. Zo kunnen we hopelijk samen mooie kansen signaleren en benutten.”

Aandacht voor nazorg en kwaliteit

“Ik kijk tevreden terug op ons eerste jaar als SIVON-lid als we straks een goede aanbesteding hebben doorlopen voor nieuwe leermiddelen. Daarbij vind ik ook de aandacht voor nazorg en kwaliteitsmanagement cruciaal. We willen immers een goede samenwerking opbouwen en behouden met de uitgevers en distributeurs van de leermiddelen. Ook willen we leren van deze aanbesteding en het nóg beter regelen in toekomstige procedures.”

‘Vertrouwen dat dit een succes wordt’

“Op termijn wil ik me ook verder verdiepen in SIVON-diensten als Veilig Internet en Wifi as a Service. Het Montessori Lyceum Rotterdam is gevestigd in een schitterend monumentaal pand. Dat heeft ook een belangrijke keerzijde: elke nieuwe spijker is er eigenlijk één te veel. 

“We hebben destijds een flinke investering gedaan om een draadloos netwerk aan te leggen. Toekomstige aanpassingen en vervangingen laten we daarom graag verlopen via de gezamenlijke aanpak van SIVON. Zo is deze randvoorwaarde voor ons onderwijs ook de komende jaren goed geregeld voor een reële prijs. De eerste verkennende gesprekken zijn al achter de rug en ik heb er alle vertrouwen in dat dit een succes wordt.”

Word ook lid van SIVON

Wilt u, net als het Montessori Lyceum Rotterdam, lid worden van SIVON? Lees dan meer over het SIVON-lidmaatschap of meld u aan en word nu lid.

Heeft u nog vragen of wilt u weten wat SIVON voor u kan betekenen? Neem dan contact op met onze relatiemanagers.