terug

Stichting Markland College: ‘Lid worden van SIVON was voor ons vanzelfsprekend’

Stichting Markland College is onlangs lid van SIVON geworden. Zij bieden voortgezet onderwijs aan met 2 brede regioscholen in West-Brabant. We spraken met bestuurder Doetina van Kelle over haar motivatie om lid te worden. “Goede ict is een voorwaarde voor onderwijs op maat. Tegelijkertijd kan het een flinke kostenpost zijn. Daarom is het logisch om op dit vlak samen te werken, zodat we elkaars expertise kunnen benutten en scherper kunnen inkopen.”

“Als bestuurder ben ik verantwoordelijk voor de koers van onze organisatie en zorg ik ervoor dat de scholen zich kunnen richten op het geven van goed onderwijs. Dat doe ik binnen het managementteam samen met de rectoren van beide scholen.

“We zijn zo’n 4,5 jaar geleden begonnen met de pilot ‘Ict in het onderwijs’. Nu werkt vrijwel iedere leerling met een tablet. Deze keuze doet een enorm beroep op ict. Daarom hebben we er veel tijd en energie in gestoken om dit goed te regelen. Wij zijn als relatief kleine organisatie een groot voorstander van het bundelen van expertise. Het is cruciaal om juist op ict-gebied slimme keuzes te maken, want daar gaat veel geld in om.”

Samen sterker

“Lid worden van SIVON was voor ons dan ook vanzelfsprekend. Zelf heb ik in het verleden binnen het hoger onderwijs gewerkt en de voordelen ondervonden van de overkoepelende organisatie SURF. Daardoor weet ik dat je ook op het gebied van ict samen écht sterker staat. Door de gezamenlijke inkoop van ict en leermiddelen heb je een betere onderhandelingspositie. Daarnaast kun je handig gebruikmaken van elkaars expertise en zaken samen oppakken.”

Waardevolle sparringpartner

“Wij zien SIVON daarnaast als een waardevolle sparringpartner. We kunnen inhoudelijk zaken met hen overleggen en ook onze eigen prestaties spiegelen: hoe doen we het in vergelijking met soortgelijke organisaties? Van wie kunnen wij iets leren? Of kunnen anderen juist van ons leren? Samen kunnen we het onderwijs beter maken. Onder meer door onze eigen organisatie kritisch te blijven bekijken: kunnen we zaken slimmer regelen of scherpere contracten afsluiten? Het geld dat we daarmee besparen, kunnen we direct investeren in andere belangrijke onderwijstaken.”

Invloed op de koers

“Door gezamenlijk op te trekken, bereiken onderwijsorganisaties meer dan ieder voor zich. Mijn ervaring is dat SIVON een professionele organisatie is, waarbij de leden ook invloed houden op de koers. Dat vind ik belangrijk, omdat we daarmee borgen dat we aandacht blijven besteden aan de juiste zaken.”

Beter onderwijs

“Ik kijk over een jaar tevreden terug als we ons onderwijs hebben kunnen verbeteren door gezamenlijke inkoop en door de expertise van SIVON en andere leden in te zetten. Zeer tevreden ben ik als we in de toekomst ook nog andere zaken kunnen verbeteren. Zelf zou ik het erg handig vinden om bij andere onderwijsorganisaties makkelijk verbinding te kunnen maken met het internet, bijvoorbeeld door in te loggen met één account, zoals eduroam. Dan kunnen we elkaar nóg makkelijker opzoeken en veilig samenwerken.”

“De ict-voorzieningen in het onderwijs moeten steeds betrouwbaar en up-to-date zijn. Dan is het lidmaatschap van SIVON een logische stap. Het is in ons eigen belang én in het belang van de hele sector om hiervoor samen op te trekken.”

Word ook lid van SIVON

Wilt u, net als het Markland College, lid worden van SIVON? Lees dan meer over het SIVON-lidmaatschap of meld u aan en word nu lid.

Heeft u nog vragen of wilt u weten wat SIVON voor u kan betekenen? Neem dan contact op met onze relatiemanagers.