terug

Onderwijsgroep Buitengewoon: ‘Als SIVON-lid samen sterker in het speciaal en praktijkonderwijs’

Onderwijsgroep Buitengewoon biedt op 7 scholen (voortgezet) speciaal onderwijs en praktijkonderwijs aan. Onlangs werden zij lid van SIVON. Wat zien zij als voordelen van hun lidmaatschap? We spraken daarover met Pascal Marcelis, beleidsmedewerker ict bij Onderwijsgroep Buitengewoon. “We willen graag kennis en ervaring uitwisselen. Daarnaast hopen we kosten te besparen en slimme keuzes te maken, onder meer door samen in te kopen.”

“Onze scholen bieden passend onderwijs aan voor een zeer diverse groep leerlingen. Die variëren in leeftijd van 4 tot 21 jaar en hebben uiteenlopende geestelijke en fysieke beperkingen. Daar spelen we met ons onderwijs goed op in.

“Als beleidsmedewerker ict zorg ik ervoor dat we de juiste afspraken maken met ict-leveranciers. Zo hebben leraren en leerlingen de juiste software en hardware om mee te werken. Ik kijk samen met hen welke wensen er leven en welke educatieve toepassingen zij nodig hebben. Daarbij houd ik vooral de grote lijn in de gaten, zoals het actualiseren van SLA’s en het adviseren van ons bestuur. De technische, uitvoerende taken besteden we zo veel mogelijk uit.”

‘Ik hoop dat we binnen SIVON de handen ineen kunnen slaan met andere organisaties voor speciaal en praktijkonderwijs’

Goedkopere internetverbinding

“Op dit moment zijn we op zoek naar een nieuwe aanbieder voor onze internetverbinding. Daar betalen we nu relatief veel voor. We zijn benieuwd of we dit voor een aantrekkelijker tarief kunnen regelen via SIVON. Tot nu toe hebben we dit steeds zelf aanbesteed, terwijl SIVON inmiddels expertise heeft op dit gebied. Ook andere zaken kunnen voor ons interessant zijn om centraal te regelen, zoals veilig internet en wifi.”

De handen ineenslaan

“Scholen voor speciaal onderwijs betalen daarnaast relatief veel geld voor leermiddelen. Juist omdat wij zo’n diverse groep leerlingen hebben, moeten we over veel verschillende lesmethodes beschikken. Educatieve uitgeverijen zijn niet altijd ingesteld op kleine aantallen, waardoor we voor sommige leermiddelen de hoofdprijs betalen.

“Ik hoop daarom dat we binnen SIVON de handen ineen kunnen slaan met andere organisaties voor speciaal en praktijkonderwijs. Door onze vraag te bundelen, kunnen we wellicht gunstigere (prijs)afspraken maken. Daarnaast vinden we het belangrijk om kennis en ervaringen uit te kunnen wisselen en zaken te bespreken waar wij tegenaan lopen.”

Rijdende trein

“Kennisnet en SIVON kennen we al jaren en het leek ons goed om binnen een groter verband samen te werken met andere onderwijsinstellingen. Toch hebben we bewust gewacht om aan te haken, omdat we wilden afwachten hoe het zou lopen. Zaken als gezamenlijk aanbesteden zijn toch vaak lastig, omdat iedere partij zijn eigen wensen en tempo heeft. Nu de eerste aanbestedingen bij SIVON lopen, springen we graag op de rijdende trein.”

‘We maken deel uit van een groter geheel’

“Ik ben een tevreden mens als we het komend jaar een goedkopere internetverbinding hebben geregeld voor Onderwijsgroep Buitengewoon. Door aan te haken bij SIVON, maken we deel uit van een groter geheel dat betere afspraken kan maken. Ik hoop dat we daarnaast nog meer diensten en aanbestedingen via SIVON kunnen regelen. Of dat we met de hulp van SIVON zelf betere afspraken kunnen maken, dat mag natuurlijk ook.

“Verder willen we graag nieuwe contacten leggen met andere organisaties voor speciaal en praktijkonderwijs. Die zijn nu en in de toekomst zeker waardevol voor ons. De kosten voor het lidmaatschap zijn beperkt als je ziet wat je er allemaal voor terugkrijgt. Wij zijn ervan overtuigd dat lid worden van SIVON zich terugbetaalt!”

Word ook lid van SIVON

Wilt u, net als Onderwijsgroep Buitengewoon, lid worden van SIVON? Lees dan meer over het SIVON-lidmaatschap of meld u aan en word nu lid.

Heeft u nog vragen of wilt u weten wat SIVON voor u kan betekenen? Neem dan contact op met onze relatiemanagers.