terug

Uitvoering DPIA’s – stand van zaken

In 2023 zijn wij vanuit het programma Digitaal Veilig Onderwijs gestart met het uitvoeren van DPIA’s. De samenwerking met de leveranciers om deze DPIA’s uit te voeren, verliep niet altijd even soepel, wat resulteerde in het niet afronden van alle geplande DPIA’s in 2023.  

In 2024 zijn we van plan om meer DPIA’s succesvol af te ronden. In het eerste kwartaal hebben we de volgende DPIA’s gepland: 

  • Entree Federatie
  • Jamf
  • Noordhoff 
  • Parentcom
  • Snappet
  • Studiemeter
  • Visma HR & Payroll

In 2024 gaan we ook DPIA-trajecten starten die hoofdzakelijk gebaseerd zijn op de wensen van het Netwerk IBP, dat bestaat uit privacyprofessionals vanuit het funderend onderwijs. Daarnaast gaan we DPIA’s uitvoeren bij leveranciers met een dominante marktpositie binnen het onderwijs. SIVON heeft deze leveranciers zorgvuldig geselecteerd.  

Op deze pagina vind je een overzicht welke leveranciers worden toegevoegd en welke DPIA’s in de planning staan.