terug

Overeenkomst Plus licentie Google en additionele korting voor SIVON leden 

Afgelopen jaren onderzochten SIVON en SURF de data en privacyrisico’s bij het gebruik van Google Workspace for Education. In juni 2024 hebben wij gemeld dat Google Workspace veilig gebruikt kan worden indien de schoolbesturen zelf nog een aantal maatregelen nemen. Om veilig gebruik te maken van Google Workspace moeten scholen bepaalde instellingen aanpassen waarvan een aantal alleen in de betaalde versie van Workspace for Education, zowel de Standard als de Plus licentie, kan worden aangepast. SIVON heeft op 23 september 2024 een overeenkomst gesloten met Google om het voor schoolbesturen laagdrempeliger te maken om over te stappen naar een betaalde versie zodat alle noodzakelijke instellingen kunnen worden aangepast.  

Deze overeenkomst voor het funderend onderwijs geldt alleen voor de Plus licentie van Google Workspace for Education en is beschikbaar gesteld voor alle resellers van Google Workspace for Education. De Standard licentie voldoet ook om alle maatregelen te nemen, maar daarvoor biedt Google geen korting aan.  

Additionele korting voor SIVON leden  

SIVON probeert door een collectieve inkoop bij marktpartijen extra korting te bedingen voor zowel de Standard als Plus licentie.
We zijn het traject voor meer collectieve inkoop op dit moment aan het voorbereiden en raden leden van SIVON aan om de resultaten hiervan af te wachten. Wanneer je als school afwacht, kan je dit aangeven in je lokale DPIA. Over de uitkomsten van dit traject melden we medio november meer.