terug

Ook Zinder Onderwijs gaat voor Veilig Internet

Zinder Onderwijs is het vijftigste schoolbestuur dat voor Veilig Internet van SIVON kiest. Tijd voor taart dus! De eerste locatie van Zinder is al voor de zomervakantie aangesloten op Veilig Internet en de rest volgt de komende maanden.

Zinder Onderwijs bestaat uit 18 openbare basisscholen in de gemeente Deventer. In totaal heeft Zinder Onderwijs ongeveer 4.300 leerlingen en 350 medewerkers. Jorgen Rensman is beleidsmedewerker ICT bij Zinder Onderwijs en vertelt waarom ze voor Veilig Internet van SIVON kozen en hoe het traject tot nu toe is verlopen.

“Twee jaar geleden zijn we lid geworden van SIVON, vanuit het idee ‘samen sta je sterk’, bijvoorbeeld in de relatie met softwarebedrijven of uitgevers. Ik vergelijk SIVON wel eens met een vereniging van eigenaren, waarbij ook geldt dat je met z’n allen sterker staat”, legt Jorgen uit. “Het eerste jaar hebben we nog geen diensten van SIVON afgenomen, omdat we toen net een aanbesteding hadden gedaan. Maar begin dit jaar waren we op zoek waren naar een veiligere internetverbinding voor onze leerlingen en medewerkers. SIVON vertelde toen over Veilig Internet en daar waren we eigenlijk meteen enthousiast over. De ontzorging door SIVON, de goede prijs-kwaliteitsverhouding en de aansluiting op het Nationaal Dienstencentrum maakten dat we uiteindelijk voor Veilig Internet hebben gekozen. En daar hebben we tot nu toe totaal geen spijt van.”

Naast een snelle en betrouwbare internetverbinding, krijgen scholen met Veilig Internet een professioneel beheerde firewall via het Nationaal Dienstencentrum. “Daardoor zijn we beter beschermd tegen bijvoorbeeld DDoS-aanvallen. Nu kunnen we er weer een tijdje tegenaan, zeker ook met het oog op het normenkader IBP FO. Over een paar jaar moeten alle scholen aan dit normenkader voor een digitaal veilige schoolomgeving voldoen”, vertelt Jorgen. “We hebben eerst één locatie aangesloten, om te kijken hoe dat ging. Op die school bleek te weinig ruimte te zijn voor de router en de patchkast voor de netwerkkabels. Genoeg ruimte maken is dus een leerpunt voor onze andere zeventien locaties. Maar verder verliep de aansluiting van de eerste school heel soepel. De rest volgt als het goed is voor de kerstvakantie.”

Jorgen is heel tevreden over het traject en over de samenwerking met SIVON. “Het is prettig dat SIVON alles regelt, zoals de afstemming met Ziggo. We worden steeds goed op de hoogte gehouden en we kunnen altijd bij ze aankloppen met vragen. Ook vind ik fijn dat de lijnen kort zijn en dat SIVON open en transparant met ons communiceert. En dat ze een taart kwamen brengen omdat Zinder het vijftigste schoolbestuur is met Veilig Internet, was natuurlijk helemaal leuk”, lacht Jorgen. “Ik kan elke school die op zoek is naar een veilige, betaalbare én betrouwbare internetverbinding, dan ook van harte aanraden om voor Veilig Internet van SIVON te kiezen.”

Ben je lid van SIVON en wil je net als Zinder Onderwijs gebruikmaken van onze diensten? Lees dan meer over Veilig Internet of neem contact op met onze productadviseurs. Nog geen lid van SIVON, de ict-coöperatie van en voor het onderwijs? Lees dan meer over het SIVON-lidmaatschap.