terug

Drie nieuwe leveranciers voor NaaS 2.0 

Voor de zomervakantie 2024 hebben we opnieuw een Europese aanbesteding gedaan voor Network as a Service, afgekort NaaS 2.0. Met deze vernieuwde aanbesteding willen we de netwerkinfrastructuren van scholen verbeteren en uitbreiden. Uit de aanbesteding selecteerden we de volgende nieuwe leveranciers: Brite, Veldwerk en Wentzo.  

Aanleiding

In 2023 heeft SIVON al een Europese aanbesteding voor NaaS in de markt gezet en met succes. Zo zijn er in de periode van september 2023 tot de zomer van 2024: 

  • 8 schoolbesturen door SIVON begeleid bij een minicompetitie; 
  • 85 VO-locaties voorzien van een nieuw netwerk; 
  • en maken 55.000 leerlingen gebruik van een veilig netwerk.  

 Een prachtig resultaat dat laat zien hoe belangrijk NaaS voor onze leden is.   

Meer capaciteit en evenwicht

Voor SIVON is het essentieel om voor haar leden zowel de beste kwaliteit als de beste prijs te kunnen vastleggen. Van belang hierbij is het behoud van een gezonde en evenwichtige markt nu en op de lange termijn. Hiervoor moeten er voldoende leveranciers zijn die deze diensten met de juiste kwaliteit en tegen een scherpe prijs kunnen aanbieden. SIVON heeft daarom het aantal contractpartners uitgebreid van twee naar drie leveranciers. Op die manier blijft er bij een toekomstige nieuwe Europese aanbesteding voldoende marktwerking, innovatie en diversiteit bestaan.

Partners die het onderwijs begrijpen

Brite, Veldwerk en Wentzo tonen aan betrouwbare en ervaren partners te zijn voor het funderend onderwijs. Zij spreken de taal van de scholen, begrijpen de onderwijssector, kennen de ict-uitdagingen die spelen en zijn flexibel. Afgelopen maandag ondertekenden we samen de raamovereenkomsten en vierden we deze samenwerkingen. 

Maak jouw netwerk klaar voor morgen

We kijken er naar uit om samen met jouw schoolbestuur de scholen de komende jaren te voorzien van toekomstbestendige, veilige en stabiele netwerken en jullie hierbij zoveel als mogelijk te ontzorgen!

Wil jij ook een toekomstbestendig netwerk voor jouw schoolbestuur?

Ga naar Network as a Service

Of mail naar naas@sivon.nl 

Vernieuwde aanbesteding netwerkinfrastructuur