terug

Onderwijsgroep Buitengewoon aangesloten op Veilig Internet

Een paar weken geleden werd Veilig Internet van SIVON geïnstalleerd bij Onderwijsgroep Buitengewoon. “Tot nu toe zijn we heel tevreden. Alles werkt en de implementatie is snel en soepel verlopen”, vertelt Thierry Koningstein, bovenschoolse ICT-coördinator bij Onderwijsgroep Buitengewoon.

Onderwijsgroep Buitengewoon bestaat uit zeven scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs en praktijkonderwijs in Noord-Limburg. Elke school heeft een eigen ICT-coördinator die door Thierry op de hoogte werd gehouden van het implementatietraject van Veilig Internet. Thierry vertelt waarom Onderwijsgroep Buitengewoon voor Veilig Internet van SIVON koos en hoe het traject verliep.

Win-winsituatie

“Onze belangrijkste reden om voor Veilig Internet van SIVON te kiezen, was het kostenplaatje. We hadden op zich een goede internetverbinding, maar deze was wel prijzig. Bovendien was de bandbreedte net te laag, waardoor het internet bij drukte wat traag werd. We hebben gekeken of we de bandbreedte konden upgraden, maar daar hing ook weer een flink prijskaartje aan. Terwijl we juist willen dat het onderwijsgeld zoveel mogelijk naar de leerlingen gaat”, vertelt Thierry. “Ik had goede verhalen gehoord over Veilig Internet, dus zo kwamen we vorig jaar bij SIVON uit. We zijn heel blij met deze keuze, want we hebben nu op al onze scholen veilig internet tegen een lager tarief, met een hogere bandbreedte en een uitstekende beveiliging. Een win-winsituatie dus.”

Ontzorging

“SIVON heeft de aanbesteding gedaan en contact gelegd met de leveranciers. Ik heb een onderwijsachtergrond en ben geen techneut, dus die ontzorging vind ik erg prettig. Net als de duidelijke communicatie en de korte lijnen. We hadden regelmatig een onlineoverleg met SIVON en onze netwerkbeheerder IT-Workz om alles af te stemmen. Samen hebben we bijvoorbeeld besloten om de implementatie buiten de carnavalsvakantie te doen. Zo kon iedereen hier onbezorgd carnaval vieren”, legt Thierry uit. “Op advies van SIVON hebben we de oude verbinding pas opgezegd toen alles goed bleek te werken. Zo was het risico op overlast voor de leerlingen en medewerkers zo klein mogelijk. Uiteindelijk was de aansluiting van Veilig Internet zo gepiept en hebben onze scholen maar heel even zonder internet gezeten.”

Normenkader

Elk schoolbestuur dat Veilig Internet van SIVON afneemt, krijgt een eigen firewall binnen het Nationaal Dienstencentrum. Deze firewall beschermt de scholen tegen DDoS-aanvallen en ongewenste en kwaadaardige content. “Die firewall is natuurlijk ook een groot pluspunt van Veilig Internet, helemaal met het oog op het  Normenkader IBP FO”, zegt Thierry. “Voor dat Normenkader IBP  hebben we trouwens al een nulmeting laten doen via SIVON. En we gaan mogelijk meedoen aan de gezamenlijke aanbesteding van devices. Dus ja, wij profiteren volop van het lidmaatschap van SIVON. Het bespaart ons een hoop tijd, geld en uitzoekwerk.”

Meer informatie of lid worden?

Ben je lid van SIVON en wil je net als Onderwijsgroep Buitengewoon gebruikmaken van onze diensten? Lees dan meer over Veilig Internet of neem contact op met onze productadviseurs. Nog geen lid van SIVON, de ict-coöperatie van en voor het onderwijs? Lees dan meer over het SIVON-lidmaatschap.