terug

‘Lid zijn van SIVON is voor ons vanzelfsprekend’

“We besparen een hoop tijd, geld én energie doordat we lid zijn van SIVON. Onder de streep kunnen we daardoor dus ook meer geld, tijd en energie in ons onderwijs steken. Voor ons is dit een van de belangrijkste redenen om lid te zijn van SIVON”, zegt Martijn Teunissen, manager bedrijfsvoering bij het Dongemond college.

Het Dongemond college is een school voor voortgezet onderwijs met twee locaties in Made en Raamsdonksveer. Het Dongemond college heeft ruim 2.000 leerlingen en 275 medewerkers en is sinds 2021 lid van SIVON. Martijn werkt nog niet zo lang bij het Dongemond college, maar heeft bij eerdere werkgevers ook de voordelen van samenwerking tussen schoolbesturen ervaren. “Ik vind het vanzelfsprekend dat schoolbesturen samen optrekken. Het is als schoolbestuur niet te doen om alle kennis en kunde die je nodig hebt zelf in huis te halen. Zeker niet als je relatief klein bent, zoals wij.”

Superman

“Informatiebeveliging, gegevensbescherming, inkoop, aanbesteden. Er zijn zoveel aspecten waar je als school wat mee moet. Terwijl je niet voor alles iemand in dienst kunt nemen. Je hebt dus óf een soort superman nodig óf een samenwerkingsverband zoals SIVON”, legt Martijn uit. “Via SIVON kunnen we kennis en expertise delen met andere schoolbesturen. Daar worden we uiteindelijk allemaal beter van. En als we ons verenigen, hebben we bovendien veel meer slagkracht. In je eentje ben je als schoolbestuur echt geen gesprekspartner voor grote leveranciers zoals Google.”

Kansen

“Daarnaast is het fijn dat we allerlei diensten kunnen afnemen via SIVON. Zo hebben we meegedaan aan de gezamenlijke aanbesteding van leermiddelen die net is afgerond. We zijn heel tevreden over hoe dat traject is verlopen en hoe SIVON ons heeft ontzorgd”, vertelt Martijn. “Gezamenlijk aanbesteden biedt mooie kansen als het gaat om leveranciersmanagement en wederkerigheid. Ik werkte eerst in het mbo en daar deden we dit ook. Zo lieten we leveranciers een bijdrage aan het onderwijs leveren door het regelen van stageplaatsen of het aanbieden gastlessen. Maar je kunt bijvoorbeeld ook extra duurzaamheidseisen opnemen in de aanbesteding.”

Gunstig

Martijn: “Samenwerken via SIVON is niet alleen gunstig voor de scholen zelf, maar ook voor de markt én voor de medewerkers. Neem het digibord. Hoe meer scholen hetzelfde type digibord hebben, hoe makkelijker dat is voor het onderhoud en het gebruik.” Martijn raadt elk schoolbestuur dan ook aan om lid te worden van SIVON. “Hoe meer leden, hoe meer we samen kunnen bereiken. En ook voor je eigen schoolbestuur is het heel waardevol. Zo gaan wij volgend jaar met hulp van SIVON ons IBP-beleid analyseren en verbeteren. Op zich hebben we dat al best goed voor elkaar, maar met SIVON gaan we van goed naar beter.”

Lid worden?

Wil jij net als het Dongemond college lid worden van SIVON? Lees meer over het lidmaatschap of neem contact op met een van onze relatiemanagers.