terug

‘Het hele onderwijs profiteert van SIVON’

“We zijn eind vorig schooljaar in gesprek gegaan met SIVON om te kijken welke voordelen het lidmaatschap van SIVON voor ons heeft. Aangezien we geen stichting zijn, maar een holding, was het nog wel even puzzelen. De scholengroep heeft namelijk geen bestuursnummer, wat een vereiste is voor het lidmaatschap. Uiteindelijk heeft één schoolvereniging namens alle andere schoolverenigingen het lidmaatschap aangevraagd. Een prima oplossing.”

Dat zegt Gerko Fraanje, bovenschools ict-coördinator van Scholengroep IJsselrijk. Deze scholengroep bestaat uit tien schoolverenigingen met in totaal veertien christelijke basisscholen in de Veluwezoom en de IJsselstreek.

Sinds september 2023 is Scholengroep IJsselrijk lid van SIVON. Gerko had daarin een adviserende rol. “Ik kende SIVON al via een van mijn andere werkgevers: Stichting De Meent in Elburg en had goede ervaringen met deze coöperatie. Daarom heb ik bij onze bestuurder, Gerrit de Graaf, aangegeven dat het mij goed leek om eens te kijken of Scholengroep IJsselrijk ook lid kon worden”, vertelt Gerko.

Eigen karakter behouden

“We vinden het belangrijk dat alle scholen hun eigen karakter kunnen behouden. Maar aangezien al onze schoolverenigingen onder dezelfde bestuurder vallen, hebben we ervoor gekozen om samen en niet allemaal apart lid te worden. Scheelt ook in de kosten”, legt Gerko uit. “We hebben in het directieoverleg uitgebreid gesproken over het lidmaatschap van SIVON en welke meerwaarde zo’n lidmaatschap heeft. Niet alleen voor de scholen zelf, maar ook voor de hele sector.”

Solidariteit

“SIVON doet ontzettend veel voor het primair onderwijs. Denk maar aan de overeenkomst met Google. Uiteindelijk heeft elke school daar profijt van, ook als je geen lid bent van SIVON. Daarom vinden we het belangrijk om SIVON te steunen via ons lidmaatschap”, vertelt Gerko. “Natuurlijk is ook de dienstverlening van SIVON een reden om lid te worden. We willen bijvoorbeeld meedoen met de gezamenlijke aanbesteding van devices. En in de toekomst gaan we vast nog meer diensten van SIVON afnemen.”

Bereik

Gerko raadt elk schoolbestuur, scholenstichting of scholengroep aan om ook lid te worden van SIVON. “Ook als je een holding bent zoals wij, kun je gewoon lid worden. Dus ik zeg: doen. Want hoe meer leden, hoe groter het bereik van SIVON en hoe sterker we samen staan. SIVON is immers een coöperatie van en voor het onderwijs.”

Lid worden?

Wil jij net als Scholengroep IJsselrijk lid worden van SIVON? Lees meer over het lidmaatschap of neem contact op met een van onze relatiemanagers.