terug

SIVON vertegenwoordigt 1,5 miljoen leerlingen in funderend onderwijs

Met het nieuwe lidmaatschap van 11 schoolbesturen van scholengroep en kindcentrum IJsselrijk, vertegenwoordigt SIVON nu meer dan 1,5 miljoen leerlingen. Dat komt neer op 426 schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs. Met deze aantallen vormt SIVON een goede vertegenwoordiging van het onderwijs en is zij een veelgevraagde partner bij het realiseren en doorontwikkelen van veilig en toekomstbestendig digitaal onderwijs.  

SIVON is dé ict-cooperatie van en voor scholen en helpt hen bij digitaliseringsuitdagingen. SIVON adviseert, ontzorgt en behartigt de belangen van scholen, zodat die zich kunnen richten op hun primaire taak: het verzorgen van het allerbeste onderwijs.  

Dat doen we bijvoorbeeld door het aanbieden van veilig internet, door kennis te delen, en door te sparren met softwareleveranciers over prijs en privacystandaarden. Zo onderhandelden we met succes met Google over aanpassingen aan hun producten Workspace en Chrome. Dat werd begin 2023 door de New York Times opgemerkt met de kop ‘How the Netherlands is taming big tech’. Mooie resultaten, maar we zien nog dagelijks dat er veel werk aan de winkel is. Scholen kunnen en hoeven niet allemaal zelf het wiel uit te vinden. Samen zorgen we voor onze eigen goede en veilige digitalisering. 

1,5 miljoen leerlingen profiteren al van het lidmaatschap dat hun schoolbestuur met SIVON sloot. Zijn jouw leerlingen de volgende? Op onze lidmaatschapspagina vind je alle informatie.