terug

‘Samen staan we sterker en kunnen we veel geld besparen’

SIVON organiseert twee keer per jaar een gezamenlijke aanbesteding devices. Inmiddels is de vijfde gezamenlijke aanbesteding bijna afgerond. De deelnemende schoolbesturen ontvangen hun bestelde devices nog voor de zomervakantie. Zo ook Stichting Voortgezet Onderwijs Kennemerland (SVOK).

SVOK bestaat uit acht scholen voor voortgezet onderwijs, van praktijkonderwijs tot en met gymnasium. Jeroen Kuijk, adviseur ICT en manager Informatiebeveiliging en Privacy bij SVOK vertelt waarom ze lid zijn van SIVON: “In een eerdere functie bij de gemeente heb ik gezien hoe nuttig het is om samen te werken met andere gemeentes, bijvoorbeeld bij aanbestedingen. Dat geldt natuurlijk ook voor scholen. Daarom zijn we al vanaf het begin lid van SIVON.”

Minder kosten

Jeroen is verantwoordelijk voor de aanbestedingen van de stichting. “Voorheen deden we aanbestedingen zelf via minicompetities. Maar eigenlijk zijn we als schoolbestuur te klein voor het tafellaken en te groot voor het servet. Want het maakt nogal verschil of je in je eentje 150 devices bestelt of met meerdere besturen 6.000 devices. Door de gezamenlijke aanbesteding van devices via SIVON besparen we zo rond de 25 procent op de aanschafkosten. Dat is natuurlijk een hoop geld dat we nu in ons onderwijs kunnen investeren. En zo hoort het ook, want onze belangrijkste taak is: goed onderwijs verzorgen. Het geld dat we daarvoor van de overheid krijgen, moet zoveel mogelijk in de klas terechtkomen.”

Korte lijnen

Het is de derde keer dat SVOK meedoet met de gezamenlijke aanbesteding devices van SIVON. “Naast geld scheelt het ook veel administratieve rompslomp. We hoeven alleen maar aan te geven welke devices we willen en hoeveel en vervolgens doet SIVON de rest. De lijntjes zijn kort, dus als we tussendoor een vraag hebben, kunnen we ze altijd bellen of mailen.” Volgens Jeroen heeft het SIVON-lidmaatschap nog meer voordelen: “Ook voor advies kunnen we bij SIVON terecht. En toen Iddink de prijs voor Magister flink wilde vehogen, ging SIVON namens alle leden in onderhandeling met Iddink. Daardoor is de prijsverhoging deels teruggedraaid en heeft Iddink aanpassingen in het licentiemodel doorgevoerd. Dat krijg je als schoolbestuur in je eentje niet zo snel voor elkaar.”

Meer informatie of lid worden?

Ben je lid van SIVON en wil je net als Stichting Voortgezet Onderwijs Kennemerland meedoen met de gezamenlijke aanbesteding van devices? Lees dan meer over over de gezamenlijke aanbesteding devices of neem contact op met onze relatiemanagers. Nog geen lid van SIVON? Lees dan meer over het SIVON-lidmaatschap.

Agenda