terug

Biezonderwijs kiest voor Veilig Internet van SIVON

“Bij mijn vorige werkgever, Ons Middelbaar Onderwijs, heb ik als beleidsmedewerker ICT aan de uitrol van Veilig Internet gewerkt. Ik wist dus al wat Veilig Internet was toen ik als Senior Beleidsadviseur ICT bij Biezonderwijs begon”, vertelt Boudewijn van der Pas. Biezonderwijs is sinds de zomer van 2021 lid van SIVON en zit nu midden in de implementatie van Veilig Internet.

Biezonderwijs bestaat uit negen scholen voor speciaal basisonderwijs, (voortgezet) speciaal onderwijs en praktijkonderwijs in Tilburg en Goirle en heeft een eigen expertisecentrum: De Kracht. In totaal heeft Biezonderwijs bijna 1.900 leerlingen en zo’n 600 medewerkers. Boudewijn vertelt waarom ze voor Veilig Internet van SIVON kozen en hoe de implementatie verloopt.

Totaalpakket

“Tot vorig jaar hadden we een consumentenverbinding. Dat betekent dat we dus ook dezelfde problemen hadden als consumenten. Denk aan storingen, updates overdag en beveiligingsissues. Erg onhandig in het onderwijs. Daarom wilden we stabieler en veiliger internet op onze scholen. Zo kwamen we bij SIVON uit”, vertelt Boudewijn. “We zijn niet aanbestedingsplichtig, dus we hadden ook zelf een paar partijen kunnen kiezen en de uitvraag kunnen doen. Dan krijg je vooraf een prijsopgave en weet je precies waar je aan toe bent. Bij een uitvraag door SIVON geef je aan wat je maximaal wil besteden, dus dat is in het begin wat onzekerder. Toch kozen we voor SIVON omdat we dan het hele pakket hebben: stabiel, snel en betaalbaar internet, én bescherming tegen DDoS-aanvallen en ransomware via het Nationaal Dienstencentrum.” SIVON biedt vier Veilig Internet-pakketten aan: brons, zilver, goud en redundant, oplopend in kwaliteit, service en snelheid. Biezonderwijs heeft voor bijna alle locaties zilver en voor één locatie brons aangevraagd.

Boudewijn van der Pas, senior beleidsadviseur ICT

Soepele implementatie

“Sinds augustus 2022 hebben vier van onze locaties Veilig Internet. De rest van onze scholen volgt de komende tijd. Tot nu toe verloopt de implementatie soepel. De ontzorging door SIVON is fijn, de communicatie is duidelijk en er wordt goed naar ons geluisterd. Een mooi voorbeeld: we hebben in het speciaal onderwijs leerlingenvervoer, dus het is ’s ochtends en ’s middags een komen en gaan van busjes en taxi’s bij onze scholen. Om dat vervoer zo min mogelijk te ontregelen, zijn de benodigde graafwerkzaamheden vooral tijdens schooltijden en in de vakanties uitgevoerd”, legt Boudewijn uit. “Veilig Internet bevalt ons en onze netwerkbeheerder Cloudwise prima. We werken veel in de cloud, dus het is erg fijn dat de uploadsnelheid met Veilig Internet een stuk hoger is.”

Samen sterk

“Eigenlijk vind ik dat de overheid moet zorgen dat elke school in Nederland een veilige internetverbinding heeft en dat een school alleen hoeft te betalen voor de gekozen snelheid. Want een veilige ict-leer- en werkomgeving is voor elke school een must, of het nu om regulier of speciaal onderwijs gaat.” Boudewijn is heel tevreden over het contact met SIVON. “Het is prettig dat ze ons met allerlei zaken kunnen helpen: van advies bij een aanbesteding tot het delen van aanbevelingen uit uitgevoerde DPIA’s. Samen staan we sterk. Ik denk dat veel schoolbesturen twijfelen of de kosten voor het lidmaatschap opwegen tegen de voordelen. Dat hadden wij ook. Maar na een jaar kunnen we volmondig zeggen dat het lidmaatschap van SIVON voor ons de juiste keuze is.”

Meer informatie of lid worden?

Bent u lid van SIVON en wilt u net als Biezonderwijs gebruikmaken van onze diensten? Lees dan meer over Veilig Internet of neem contact met onze relatiemanagers. Nog geen lid van SIVON, de ict-coöperatie van en voor het onderwijs? Lees dan meer over het SIVON-lidmaatschap.