terug

Stichting BOOR kiest voor pakket Brons van Veilig Internet

“We hebben gekozen voor pakket Brons van Veilig Internet, omdat het centrale datacenter zorgt voor een goede beveiliging van onze scholen en we blind kunnen vertrouwen op de kennis en expertise van SIVON. En last but not least: door de gezamenlijke aanbesteding hebben we een goede internetverbinding tegen een goede prijs”, vertelt Claudia Cobelens van Stichting BOOR uit Rotterdam.

In totaal zijn nu 12 po-scholen van Stichting BOOR aangesloten op Veilig Internet van SIVON. Doel is om ook de andere 82 po-scholen van de stichting dit jaar aan te sluiten. Daarna volgen mogelijk nog de vo-scholen van Stichting BOOR.

Pakket Brons

SIVON biedt 4 pakketten van Veilig Internet aan: brons, zilver, goud en redundant, oplopend in kwaliteit en tarief. Stichting BOOR koos voor pakket Brons. Claudia: “Voor de meeste basisscholen biedt pakket Brons voldoende beschikbaarheid en kwaliteit. Het is voor deze scholen dus niet nodig om een duurdere oplossing te kiezen.” Aangezien pakket Brons een nieuwe dienst is, was SIVON relatief veel tijd kwijt met de juridische -, aanbestedings- en technische aspecten. Dit is nu goed op orde en op korte termijn gaan we pakket Brons ook bij andere besturen te implementeren”.

Vertrouwen

De samenwerking tussen Stichting BOOR en SIVON verloopt goed. “In het begin was het even wennen, omdat we het eerste bestuur zijn dat het Brons-pakket afneemt”, vertelt Claudia. “Maar inmiddels weten we wat we aan elkaar hebben en verlopen de nieuwe aansluitingen soepel. We vormen echt een team met SIVON en voelen een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid voor het tijdig opleveren van de internetverbindingen op de scholen.” Volgens haar heeft elke school een goede beveiliging van het netwerk en het internetverkeer nodig: “Alleen kan een school of bestuur niet zelf zo’n geavanceerd systeem inrichten en beheren tegen deze kosten. Daarom is het fijn dat je als schoolbestuur kunt vertrouwen op de expertise van SIVON. En omdat SIVON geen winstoogmerk heeft, hoef je je geen zorgen te maken dat je diensten afneemt die je eigenlijk niet nodig hebt.”

Meer informatie of lid worden?

Bent u SIVON-lid en wilt u net als Stichting BOOR Veilig Internet afnemen? Lees dan meer over over deze dienst of neem contact op met onze relatiemanagers. Bent u nog geen lid van SIVON? Lees dan meer over het SIVON-lidmaatschap en word lid.