terug

SIVON verwelkomt 400e lid: Resonans uit Leiderdorp

“Via het regionale netwerk Glaslokaal waar scholen aangesloten konden worden op de dienst Veilig Internet van SIVON en Kennisnet, kwamen we in contact met SIVON. Zo is het balletje gaan rollen en nu zijn we het 400e lid”, vertelt Bob Olders, bestuurder van Resonans uit Leiderdorp. Resonans biedt speciaal onderwijs, zorg en onderwijsondersteuning voor leerlingen van 4 tot 20 jaar in Den Haag, Delft, Leiden, Noordwijk en Zoetermeer.

“We hebben best lang getwijfeld of we lid moesten worden van SIVON, omdat we niet zo goed wisten wat we eraan zouden hebben. Wel kenden we de organisatie al, bijvoorbeeld door het hele verhaal rondom Google. Daarin zagen we hoe SIVON de belangen van schoolbesturen behartigt en hoe belangrijk het is om als collectief op te treden in onderhandelingen met grote leveranciers als Google.

Naast belangenbehartiging kan SIVON ons ook helpen met zaken als digitalisering, digitale veiligheid en aanbestedingen. We zijn zelf als organisatie ook bezig met de vraag: hoe gaan we dat aanbesteden nu goed en slim organiseren? Een van de grote voordelen van SIVON is dat de aanbesteding helemaal wordt geregeld, zonder dat je als schoolbestuur verplicht bent daaraan deel te nemen. We behouden dus wel onze autonomie.”

Lid CvB Bob Olders (midden) neemt de bloemen in ontvangst van bestuurder Paul Zevenbergen. Links op de foto voorzitter CvB Iepe Roosjen.

Meer informatie of lid worden?

Bent u SIVON-lid en wilt u net als Resonans gebruikmaken van onze diensten? Lees dan meer over over onze diensten of neem contact op met onze relatiemanagers. Bent u nog geen lid van SIVON? Lees dan meer over het SIVON-lidmaatschap en word lid.