Programma Digitaal Veilig Onderwijs en normenkader – informatie voor leveranciers

Elke leerling moet kunnen leren in een digitaal veilige schoolomgeving. Schoolorganisaties werken met persoonlijke informatie van minderjarigen én medewerkers. Tegelijkertijd nemen sectorbreed de privacy- en beveiligingsrisico’s toe. Steeds vaker gaat het (bijna) mis, waardoor gegevens op straat komen te liggen of lessen niet kunnen doorgaan. Schoolbestuurders hebben de verantwoordelijkheid om samen met (de) schoolleider(s) en IBP’er(s) een digitaal veilige omgeving voor hun leerlingen te realiseren. Ook voor leveranciers van onderwijsapplicaties en -diensten is een belangrijke rol en verantwoordelijkheid weggelegd. Immers de implementatie van het normenkader zorgt ervoor dat schoolbesturen eisen gaan stellen aan hun leveranciers. Daarnaast voert SIVON sectorbreed DPIA’s uit op een groot aantal digitale middelen.

Voor wie?

Deze informatie is bedoeld voor partijen die applicaties of diensten leveren aan schoolbesturen binnen het primair en voortgezet onderwijs. 

Op de hoogte blijven

We gaan regelmatig updates per mail versturen over alle relevante informatie rondom het programma DVO en het normenkader. Wil je deze ontvangen, meld je dan aan via onderstaand formulier.

Aanmelden