terug

Nieuw contributiemodel vanaf 1 januari 2025

De ledenraad van SIVON heeft op 13 september jl. een principebesluit genomen om vanaf 1 januari 2025 met een nieuw contributiemodel te werken. Om een meer evenredige verdeling van de lasten over alle leden te realiseren, zijn we voornemens om per 1 januari een contributiebedrag van € 0,50 per leerling in te voeren. Dit vervangt de huidige staffels. Scholen die hierdoor minder zouden gaan betalen, blijven het huidige staffelbedrag betalen.  Aan de bovenkant is een maximum van € 15.000 per jaar vastgesteld. Zo zorgen we er samen voor dat het bedrag per leerling zo laag mogelijk blijft.

De contributie wordt elk jaar met 10% per leerling verhoogd. Over drie jaar gaan we dit in overleg met de ledenraad evalueren. 

Praat mee over toekomst SIVON

op 2 en 17 oktober organiseren wij een webinar voor onze leden waarin je mee kan praten over de toekomst van SIVON. Onder leiding van onze bestuursvoorzitter Paul Zevenbergen, horen wij graag van onze leden wat ze vinden van onze nieuwe koers en het daaraan gekoppelde nieuwe contributiemodel. Meld je hier aan. Deze webinars zijn alleen voor leden van SIVON.

Waarom een ander model? 

SIVON heeft in de afgelopen jaren een ledenbasis van 450 leden opgebouwd. Om deze leden ook in de toekomst te kunnen blijven ondersteunen met diensten en te vertegenwoordigen richting leveranciers, is een sterkere financiële basis nodig. SIVON heeft de afgelopen jaren startsubsidie van OCW ontvangen, die in de huidige vorm afloopt. Daarom moeten we samen met de leden zorgen voor een evenwichtige financiële basis.  

Wat doet SIVON voor de schoolbesturen? 

SIVON zet zich als belangenbehartiger in voor het funderend onderwijs. We zijn en gaan blijvend in gesprek met een brede groep leveranciers om vanuit onze gezamenlijke publieke waarden de belangen van schoolbesturen te behartigen. We zijn alert op lock-ins, prijsmodellen en onterechte prijsverhogingen. Daarnaast heb je als lid ook de mogelijkheid om van onze diensten gebruik te maken. Met ons advies kun je veilige diensten afnemen bij door ons geselecteerde leveranciers onder gunstige voorwaarden. Hiermee verdien je het lidmaatschapsbedrag vaak al terug.  

De voorbereiding van dit soort diensten, samen met schoolbesturen, en de belangenbehartiging, waarmee we ons inzetten voor het funderend onderwijs, vormen een belangrijke taak voor SIVON en leveren voordelen op voor onze scholen. Vaak zijn dit onzichtbare kosten (denk aan gesprekken met leveranciers), die we als schoolbesturen gezamenlijk moeten dragen. Met de verandering van het contributiemodel kunnen we schoolbesturen blijvend ondersteunen.  

Waarom een principebesluit? 

De ledenraad vertegenwoordigt de leden van SIVON. Omdat dit een ingrijpend besluit is voor alle leden willen bestuur en ledenraad graag in gesprek met jullie om het besluit toe te lichten en te horen wat jullie hiervan vinden. Met deze input wil de ledenraad het besluit in november definitief nemen. 

Heb je op dit moment al vragen, neem dan contact op met een van onze relatiemanagers.