terug

Noodscenario levering leermiddelen Iddink – webinar 11 oktober

Aan het begin van dit schooljaar hebben we de klanten van Iddink die bij SIVON bekend zijn, gevraagd hoe de levering van leermiddelen, zowel fysiek als digitaal, is verlopen.  Van een groot aantal scholen die een contract hebben met Iddink, ontvingen we meldingen dat leerlingen hun boeken nog niet hebben ontvangen en/of geen toegang hebben tot digitale leermiddelen. Daarbij blijkt de helpdesk van Iddink moeilijk bereikbaar.  

Op basis van deze signalen, evenals de meldingen van vereniging OMO, hebben we direct besloten om, samen met OMO, in gesprek te gaan met Iddink. Dit om te zorgen dat leerlingen zo snel mogelijk hun leermiddelen ontvangen en toegang krijgen tot de digitale leermiddelen. In overleg met Iddink hebben we aangegeven dat wij een noodscenario in gang willen zetten. Vervolgens hebben we met Iddink, uitgevers en SEM hierover afspraken gemaakt.  

Noodscenario

Iddink stuurt op 10 oktober haar klanten een bericht waarin het noodscenario wordt toegelicht. Hieronder alvast een samenvatting van de afspraken.

  1. Uiterlijk vrijdag 11 oktober staan in het schoolportaal integrale pdf’s en/of e-books (als onderdeel van de digitale licentie) van zoveel mogelijk leermiddelen klaar voor de leerlingen die dit jaar examen doen. 
  2. Alle digitale licenties worden op vrijdag 11 oktober klaargezet voor leerlingen die nog geen boeken hebben ontvangen.
  3. Het streven van Iddink is dat alle boeken uiterlijk op woensdag 16 oktober worden geleverd.
  4. Iddink gaat zo spoedig mogelijk een noodloket openen waar scholen terecht kunnen voor alles wat nog ontbreekt of niet correct is geleverd.

Webinar vrijdag 11 oktober
Aanstaande vrijdag van 8.00 – 9.00 uur organiseren we een webinar voor schoolbesturen die leermiddelen via Iddink ontvangen. Tijdens deze sessie bespreken we hun ervaringen met Iddink, delen we de laatste stand van zaken en lichten we, het noodscenario toe. Wil je als schoolbestuur nog aansluiten? Stuur dan een e-mail naar contractmanagementlm@sivon.nl, dan ontvang je de Teams-link van ons. 

Voorbeeldbrief voor ouders

We werken nog aan een voorbeeldbrief om aan ouders te sturen. Deze is uiterlijk vrijdag 11 oktober gereed.  

Meld je aan voor de updates

In de komende periode houden we jullie op de hoogte van de voortgang van de levering van leermiddelen via speciale updates. Wil je deze updates ontvangen? Vul dan dit formulier in. 

Met elkaar blijven wij ons inspannen om ervoor te zorgen dat het onderwijs zonder onderbrekingen kan doorgaan.