terug

Update DTIA Google Workspace for Education

Afgelopen jaren onderzochten SIVON en SURF de data en privacyrisico’s bij het gebruik van Google Workspace for Education. In juni 2024 hebben wij gemeld dat Google Workspace veilig gebruikt kan worden indien de schoolbesturen zelf nog een aantal maatregelen nemen. Om veilig gebruik te maken van Google Workspace moeten scholen bepaalde instellingen aanpassen waarvan een aantal alleen in de betaalde versie van Workspace for Education kan worden aangepast. SIVON heeft op 23 september 2024 een overeenkomst gesloten met Google om het voor schoolbesturen laagdrempeliger te maken om over te stappen naar een betaalde versie zodat alle noodzakelijke instellingen kunnen worden aangepast.

We verwachten later dit najaar meer informatie te kunnen geven over deze SIVON overeenkomst en het inkopen van de licenties. Scholen kunnen hier in hun lokale DPIA alvast rekening meehouden.

Reactie Google op deze overeenkomst: We zijn erg blij dat we onze samenwerking met SIVON op deze manier kunnen voortzetten na de succesvolle afronding van de DPIA en DTIA afgelopen zomer. We kijken ernaar uit om het momentum vast te houden en er samen voor te zorgen dat scholen voldoen aan de nieuwe beleidsregels en tegelijkertijd het maximale uit Google Workspace for Education halen. Deze samenwerking sluit perfect aan bij onze toewijding om innovatieve en veilige oplossingen te bieden voor de onderwijssector.