terug

Het Groeipad: jouw wegwijzer door het Normenkader IBP

Het Normenkader IBP is omvangrijk. Waar kun je het beste starten? Wat doe je daarna? En hoe houd je het overzicht? Daar helpt het Groeipad bij. Het Groeipad is jouw wegwijzer door het Normenkader IBP. Hiermee breng je stapsgewijs de digitale veiligheid in jouw school op orde. Afhankelijk van waar jouw schoolbestuur staat, kun je instappen in het Groeipad. Zo bereik je je doelen in een realistisch tempo met de maatregelen die passen bij jouw school. 

Het Normenkader Informatiebeveiliging en Privacy is vernieuwd en sinds 6 juni 2024 online beschikbaar. De normen zijn toegankelijker, leesbaarder en beter toepasbaar gemaakt voor het onderwijs. Het Groeipad helpt je om op een gestructureerde en overzichtelijke manier met de normen aan de slag te gaan. Of je nou schoolbestuurder of IBP-verantwoordelijke bent: iedereen die aan de slag gaat met het Normenkader IBP kan het Groeipad gebruiken.

Lees verder op Kennisnet.nl