terug

Uitgeverij Deviant zegt verbeteringen toe voor nog veiligere Studiemeter

Uit het DPIA-traject blijkt dat Studiemeter van Uitgeverij Deviant een veilige leeromgeving biedt voor het aanleren van basisvaardigheden voor taal en rekenen. De samenwerking tussen scholen en het online lesplatform voor het voortgezet onderwijs leidde tot een grondige evaluatie van gegevensverwerkingen en bijbehorende risico’s. Deviant stelde zich proactief en transparant op en heeft verbeteringen toegezegd om de rol van de onderwijsinstelling en verwerkingsverantwoordelijke te versterken. 

De centrale DPIA heeft aangetoond dat Uitgeverij Deviant veel aandacht besteedt aan privacy en informatiebeveiliging bij het aanbieden van Studiemeter aan scholen voor het VO. Er zijn geen grote informatiebeveiligingsrisico’s geconstateerd die onmiddellijke actie vereisen. Om Studiemeter op een veilige manier te gebruiken, dienen zowel scholen als Uitgeverij Deviant nog enkele acties te ondernemen. 

Webinar 13 juni

Op donderdag 13 juni van 09.30 tot 10.30 uur vertellen we jou er alles over. Let wel, dit webinar is enkel bedoeld voor schoolbesturen! Ben je een schoolbestuur en wil je meer weten? Schrijf je hier in.