Computer Emergency Response Team (CERT) voor het funderend onderwijs

Samen sterker tegen online dreigingen in het onderwijs 
Op 15 oktober is School-CERT live gegaan, een belangrijke stap in de digitale veiligheid van het bekostigd primair en voortgezet onderwijs in Nederland. Vanaf deze datum kunnen alle schoolbesturen zich kosteloos aanmelden als deelnemer aan dit nieuwe Computer Emergency Response Team (CERT). Deze mijlpaal markeert een cruciale vooruitgang in de gezamenlijke strijd tegen online dreigingen. 
  
School-CERT biedt efficiënte online ondersteuning in het geval van een cybersecurity incident of datalek. Het team geeft concrete adviezen in geval van nood, bijvoorbeeld wanneer het schoolbestuur getroffen wordt door ransomware, een phishingaanval, datalek of een andere cybercrisis. School-CERT bestaat uit een gespecialiseerd team van ict-professionals, dat in staat is snel te adviseren in het geval van een cybersecurity incident. 
  
School-CERT wordt operationeel uitgevoerd door Kennisnet. Op het gebied van leveranciersmanagement wordt er samengewerkt met SIVON. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) financiert School-CERT. Vanaf 15 oktober zullen we ook actiever de samenwerking gaan opzoeken met leveranciers.

Contact

We komen graag met je in contact voor een kennismakingsgesprek, meld je hiervoor aan via cert@kennisnet.nl