terug

‘De manier van werken en communiceren past bij ons’

Stichting Scholengemeenschap Voor Vrijeschoolonderwijs (SGVVS) is een van de ruim twintig schoolbesturen die meededen aan de gezamenlijke aanbesteding leermiddelen vo via SIVON voor het schooljaar 2024-2025. En dat is ze heel goed bevallen.

SGVVS bestaat uit vijf vrije scholen in Eindhoven, Nijmegen en Zeist. Bestuurder Allert de Geus hoorde van andere scholen goede verhalen over de gezamenlijke aanbestedingen van SIVON en besloot ook mee te doen. Hij vroeg Wisse de Blaauw, schoolexamencoördinator en docent LO bij de Stichtse Vrije School in Zeist (een van de vijf SGVVS-scholen) om deze gezamenlijke aanbesteding op te pakken. Wisse vertelt hoe dat traject is verlopen.

Communicatie

“De vorige aanbesteding hebben we zelf gedaan en dat kostte ontzettend veel tijd. Bovendien weet SIVON precies hoe alles werkt. Dat scheelt heel veel uitzoekwerk”, legt Wisse uit. “SIVON heeft het grootste gedeelte gedaan. Naast tijdswinst is de prijs natuurlijk een groot voordeel. Als je als bestuur in je eentje gaat aanbesteden, is het maar de vraag of je zo’n goede prijs krijgt.”

Online

De gezamenlijke aanbesteding is inmiddels afgerond. “We kijken positief terug op het hele traject. De manier van werken en de duidelijke communicatie van SIVON past goed bij ons. Ook de onlinebijeenkomsten met alle deelnemende besturen vond ik erg prettig. Daarin werden we inhoudelijk geïnformeerd over het proces en de mogelijke keuzes en konden we vragen stellen aan SIVON. Het was ideaal dat die bijeenkomsten online waren en dat we dus niet elke keer naar SIVON hoefden te reizen”, zegt Wisse. “Ik heb de andere scholen van SGVVS steeds op de hoogte gehouden en betrokken bij het proces. Uiteindelijk hebben we in goed overleg met onze scholen voor een intern leermiddelenfonds gekozen.”

Lobby

Wisse: “Wij zijn blij dat we lid zijn van SIVON. Niet alleen voor toekomstige aanbestedingen, maar ook omdat SIVON het onderwijs kan vertegenwoordigen en als lobbypartij kan optreden in Den Haag of richting uitgevers. Uitgevers hebben namelijk veel invloed. Zo moet je als school vaak ook een digitale licentie afnemen, terwijl je alleen het boek wilt gebruiken. Dat is een van de redenen waarom wij ook eigen leermiddelen hebben én waarom we lid zijn van SIVON.”

Meer informatie of lid worden?

Ben je lid van SIVON en wil je net als de Stichtse Vrije Schoolgebruikmaken van onze diensten? Lees dan meer over het gezamenlijk aanbesteden leermiddelen vo of neem contact met onze relatiemanagers. Nog geen lid van SIVON, de ict-coöperatie van en voor het onderwijs? Lees dan meer over het SIVON-lidmaatschap.