terug

Bijeenkomst duurzaamheid leermiddelen

Op 23 november kwamen 11 onderwijsprofessionals bij elkaar om te praten over duurzaamheid van leermiddelen. Deze deelnemers zijn naar de bijeenkomst gekomen omdat ze geïnteresseerd zijn om de portefeuille leermiddelen op hun school te verduurzamen. 

We startten de bijeenkomst met een quiz over duurzaamheid. Wist je dat 20 mailtjes per dag versturen en opslaan gedurende een jaar gelijk staat aan 1000 kilometer autorijden? 

Daarna bespraken we de leidraad die Bureau 2030 samen met SIVON heeft opgesteld. De bedoeling van deze leidraad is om scholen een handreiking mee te geven, die ze kunnen gebruiken om intern de juiste vragen te stellen, maar ook de juiste vragen te stellen aan de marktpartijen. Met zo’n leidraad kunnen scholen bewuste keuzes maken waarmee ze duurzaamheid kunnen afwegen naast bijvoorbeeld didactische keuzes en prijs.  

Op de leidraad hebben we goede feedback gekregen, die we kunnen gebruiken om de leidraad te verfijnen. Zodra deze gereed is, brengen we onze leden hiervan op de hoogte. 

Wil je meepraten over dit onderwerp? Dan ben je van harte welkom op het netwerk leermiddelen