terug

Van Wifi naar een compleet netwerk

Veltwerk en Wentzo winnen aanbesteding voor vernieuwde dienst NaaS

In de afgelopen vier jaar werkten SIVON al samen met Veltwerk en Wentzo om 22 schoolbesturen te voorzien van de dienst Wifi as a Service (WaaS). Binnen dat contract zijn/worden in totaal ruim 10.000 access points geleverd. Dit betekent dat ruim 141.000 leerlingen gebruik kunnen maken van een stabiel en toekomstbestendig Wifi-netwerk. 

Met de komst van Network as a Service (NaaS), komt SIVON tegemoet aan de wens van veel scholen die in de afgelopen twee jaar hebben aangegeven meer dan alleen Wifi te willen. Zie NaaS als een blokkendoos; of je nu alleen Wifi nodig hebt of ook netwerksitches en -koppelingen, SIVON helpt jou de juiste blokken te kiezen. SIVON is ervan overtuigd dat een hernieuwde samenwerking met Veltwerk en Wentzo hier een onmisbare bijdrage aan zal leveren.  

Productmanager Martine den Heijer: “Beide leveranciers kennen de markt en spreken de taal van het onderwijs, iets waar wij vanuit SIVON veel waarde aan hechten. Hun inschrijving toonden een hoogwaardige kwaliteitsstandaard, kennis en kunde, én hadden ook voor steeds belangrijker wordende aspecten als innovatie, informatiebeveiliging en privacy van leerlingen en docenten. Ik geloof dat we samen met scholen en leveranciers kunnen bijdragen aan de realisatie van een stabiele, veilige en toekomstbestendige netwerkomgeving die is bedoeld om optimaal te kunnen leren en samenwerken. Laat dit een uitnodiging zijn voor alle andere spelers in het onderwijsveld!” 

Waarom Netwerk as a Service?

Ben je op zoek naar een stabiel en veilig netwerk voor jouw scholen? Ga je voor het complete pakket en wil je later eventueel uitbreiden met Veilig Internet? Of kies je alleen voor Wifi? Breng tijdens een intake samen met SIVON jouw eisen en wensen in kaart, kies de leverancier die het beste aan jouw uitvraag voldoet en laat je verder ontzorgen door SIVON; wij zien erop toe dat de geselecteerde leverancier de installatie van NaaS naar wens uitvoert en zorgen voor goede service-afspraken. SIVON houdt tijdens de livegang een vinger aan de pols. Als er problemen of storingen zijn, ziet SIVON erop toe dat de leverancier deze adequaat en tijdig oplost.

Meer informatie over SIVON en haar dienstverlening vind je op sivon.nl. Toe aan een veilig netwerk voor jouw scholen? Neem dan contact op met één van onze relatiemanagers en houd deze website in de gaten. Binnenkort publiceren wij alle ins en outs van onze nieuwe dienst NaaS.