Samen leermiddelen aanbesteden: hoe werkt het?

Het aanbesteden van leermiddelen is een omvangrijke klus. SIVON ondersteunt u hier graag bij; via ons kunt u meedoen met een gezamenlijke aanbesteding van leermiddelen. U bepaalt de leermiddelen, SIVON faciliteert het proces. Hierdoor koopt u de middelen in die passen bij de onderwijsvisie van uw school, maar hoeven u en uw medewerkers er niet veel tijd in te steken.

Zo werkt het

U neemt de informatie over gezamenlijk aanbesteden door en kunt deelnemen aan een informatiebijeenkomst waar u uw vragen kunt stellen. Daarna besluit u of een gezamenlijke aanbesteding van leermiddelen iets voor u en uw bestuur is. Is dit het geval? Dan wordt u onderdeel van de groep deelnemende besturen.

SIVON haalt bij deze groep alle wensen en eisen op. Binnen elke aanbesteding is er voor elke school ruimte voor maatwerk. We vertalen de wensen en eisen naar een generieke aanbesteding en werken vervolgens een aanbestedingsstrategie uit. Ook zorgen we voor de offerteaanvragen en al het papierwerk.

Uw werkzaamheden als bestuurder bestaan uit een goede voorbereiding, zoals het opstellen van een leermiddelenbeleid en het ophalen van de leermiddelenbehoeften. Daarnaast neemt u tijdens het proces deel aan werksessies en beoordeelt u offertes. En tot slot sluit u aan het eind van het traject een contract af met de gegunde leverancier of uitgever.

Voordelen

  • SIVON neemt u veel werk uit handen. 
  • Binnen elke aanbesteding is er ruimte voor uw wensen. 
  • Collectieve aanpak zorgt voor gunstige prijs- en kwaliteitsontwikkelingen. 
  • Collectieve aanpak zorgt voor bewegingen in de markt; samen hebben we zo invloed op het aanbod van leermiddelen en de leermiddelenmarkt. 
  • Geen gedoe met aanbestedingsregels en -strategieën: experts binnen SIVON weten hoe het zit. 
  • Zeker van goede en complete voorwaarden voor leermiddelen, levering en ondersteuning voor vier jaar. 
  • Meer inzicht dankzij managementinformatie en prijstransparantie. 
  • Meer grip op uw financiën door overzichtelijke, herleidbare facturatie. 

Kosten

De kosten voor een gezamenlijke aanbesteding van leermiddelen verschillen per schoolbestuur. De prijs is namelijk opgebouwd uit de kosten voor de dienst en een bedrag per leerling. Het eerste deel betaalt u na ondertekening van de deelnameovereenkomst. Het tweede deel betaalt u na publicatie van de offerteaanvraag.

Meedoen

Bent u lid van SIVON en wilt u meedoen met een gezamenlijke aanbesteding voor leermiddelen? Neem dan contact op om een afspraak te maken met onze relatiemanagers. In een vrijblijvend gesprek bespreken we uw situatie en wat wij voor u kunnen betekenen.

Bent u nog geen lid van SIVON? Lees dan meer over het SIVON-lidmaatschap en word lid.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de gezamenlijke aanbestedingen? Lees dan de meest gestelde vragen over de aanbesteding van leermiddelen.