terug

OnderwijsInzicht 2022

OnderwijsInzicht is het onderwijscongres voor schoolbestuurders, schoolleiders en ict-verantwoordelijken in het primair en voortgezet onderwijs die alles willen weten over het benutten van ict in het onderwijs. Deze editie heeft als thema: De waarde(n) van ict.
OnderwijsInzicht wordt georganiseerd door Kennisnet in samenwerking met SIVON en de sectorraden. 

Voor wie?

Schoolbestuurders, schoolleiders en ict-verantwoordelijken in het primair en voortgezet onderwijs. Leveranciers, onderwijsadviseurs en andere geïnteresseerden zijn ook welkom.

Sessie Integratie big tech in het onderwijs

Vanuit SIVON organiseren we een sessie over de integratie van big tech in het onderwijs. Wat betekent de integratie van het publieke onderwijs in een globale tech-infrastructuur voor de autonomie van scholen? Wat houdt de integratie van digitale platforms met onderwijspraktijken in klaslokalen in voor de pedagogische vrijheid van leerkrachten? Dit soort vragen staan centraal tijdens deze sessie die wordt ingeleid door prof. dr. José van Dijck, universiteitshoogleraar media en digitale samenleving en dr. Niels Kerssens, universitair docent media en communicatie. Na de inleiding gaan we in gesprek met José, Niels, Paul Zevenbergen (bestuursvoorzitter SIVON), Jan Kees Meindersma (voorzitter college van bestuur De Groeiling) en Kees Versteeg (directeur/bestuurder CVO Baarn/Soest) over dit onderwerp.

SIVON op het schoolplein

Op het schoolplein op OnderwijsInzicht kunt u terecht bij SIVON voor een kennismaking met leden, medewerkers en onze diensten. Daarnaast kunt u kennismaken met de quick scan regie op ict van SIVON. Deze scan helpt schoolbesturen inzicht te krijgen in de mate van regie op de vier belangrijke bouwstenen voor de succesvolle inzet van ict binnen het schoolbestuur: visie, deskundigheid, inhoud en toepassing en infrastructuur. 

Op OnderwijsInzicht kunnen schoolbesturen kennismaken met deze quick scan tijdens een informatiegesprek met een adviseur van SIVON. U krijgt dan informatie over wat de quick scan u kan opleveren en u ontvangt een informatieformulier om in te vullen. Op basis van dit formulier plant SIVON binnen één week een online adviesgesprek van een uur met u in met een adviseur van SIVON. In dit adviesgesprek kunt u het volgende verwachten: 

  • De adviseur maakt een inschatting in hoeverre de bouwstenen met elkaar in balans zijn binnen uw schoolbestuur; 
  • U kunt aangeven over welke onderwerpen u met name advies wenst; 
  • Met de uitkomst van het adviesgesprek stelt de adviseur een advies op maat op zodat u weet waar uw schoolbestuur zich op moet focussen voor de succesvolle inzet van ict. Dit advies ontvangt u per mail en wordt mondeling toegelicht. 

Meld u aan

De reguliere prijs voor OnderwijsInzicht bedraagt € 125,-. U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier

Leden van SIVON ontvangen € 50,- korting op de reguliere prijs. In plaats van € 125,- betaalt u € 75,- per ticket. Deze actie geldt niet voor de groepskorting (3 kaarten voor € 100,- per stuk). In het aanmeldformulier kiest u het aantal kaartjes en vult u in het veld kortingscode SIVONLID-OI2022 in. 

Meer informatie

OnderwijsInzicht wordt georganiseerd door Kennisnet, SIVON, de PO-Raad en de VO-raad.

Lees meer op onderwijsinzicht.nl.