terug

Vacature inkoper ict en leermiddelen

Als inkoper impact maken op de maatschappij én de markt? Dat doe je bij SIVON in Zoetermeer. In onze groeiende ict-coöperatie werk jij mee aan inkooptrajecten waar duizenden leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs van profiteren. Tegelijkertijd overzie je welke invloed jouw strategie heeft op de markt. Een uitdagende en flexibele baan waarin je alle ruimte krijgt om met SIVON mee te groeien. Graag zelfs!

Wat ga je doen?

Op dit moment doen we zo’n 10 Europese aanbestedingen per jaar. Een aantal dat de komende jaren blijft groeien. Op deze manier kopen we gezamenlijk onder meer leermiddelen, digiborden, leerlingadministratiesystemen, laptops en devices in. Omdat we ruim 400 leden in het primair en voortgezet onderwijs vertegenwoordigen, kunnen we goede afspraken maken met grote tech-leveranciers. Belangrijk als het bijvoorbeeld gaat om privacy en veiligheid van leerlingen. Jij begeleidt het aanbestedingsproces en neemt deel aan gesprekken met de scholen tijdens de voorbereidingen. Ook stel je onder meer het programma van eisen op, werk je mee aan  nota’s van inlichtingen en beoordeel je de inschrijvingen samen met de beoordelingscommissie. Daarnaast begeleid je ook mini-competities.

Jij wordt onze eerste inkoper in dienst. Dat betekent dat je veel ruimte krijgt om te pionieren en je eigen agenda bepaalt. In wisselende werkgroepen werk je nauw samen met inhoudelijk experts, andere collega’s en heb je contact met scholen die deelnemen aan de gezamenlijke aanbestedingen van SIVON. Bij iedere aanbesteding is de samenstelling anders. Er lopen altijd meerdere aanbestedingen tegelijk, wat zorgt voor een prettig chaotische dynamiek. Zie jij kansen om processen te vernieuwen of verbeteren? Dan moedigen we je aan om die te pakken.

Met wie werk je samen?

Ict-coöperatie SIVON is eind 2017 opgericht. Met ondertussen ruim 400 leden kun je wel zeggen dat we in de scale-upfase zitten. Het ledenaantal en het team groeien flink. Je werkt samen met bevlogen collega’s in verschillende werkgroepen aan aanbestedingen en collega’s met verschillende expertises – van ict tot marketing – staan je bij. We werken veel thuis, maar werken ook regelmatig op ons kantoor. Daarnaast is er maandelijks een teamdag in Zoetermeer, waar we een eigen plek hebben op het kantoor van Kennisnet.

Wat krijg je?

 • Een uitdagende en afwisselende baan met impact op onderwijsinstellingen en honderdduizenden leerlingen, docenten en andere medewerkers;
 • Een contract voor een jaar, met uitzicht op een vast contract;
 • Ruime reiskostenvergoeding;
 • 25 vakantiedagen en een brutomaandsalaris tussen € 3.908,81,- en € 4.777,43,- bij een 40-urige werkweek. Het exacte salaris hangt af van je ervaring en kwaliteiten;
 • Een flexbudget van 10% van je maandsalaris dat je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld extra verlofdagen (maximaal 26) of kunt laten uitkeren;
 • Een thuiswerkvergoeding van € 80,- per maand;
 • Een laptop of bijdrage voor een eigen device naar keuze;
 • Een hoge pensioenbijdrage;
 • Een opleidingsbudget van gemiddeld € 2.475,- per jaar;
 • Een bijdrage aan je aanvullende zorgverzekering.

Wie ben jij?

In een cultuur waar veel zelfstandig thuis wordt gewerkt, voel jij je prettig. Je pakt aan en gaat proactief te werk. De dynamiek die bij aanbestedingen hoort, spreekt je aan en je vindt het uitdagend om in een groeiende organisatie te werken. Je toont lef, houdt ervan om te pionieren en vind je het belangrijk om jezelf en onze processen te blijven ontwikkelen. En verder:

 • Heb je ervaring in het uitzetten en begeleiden van aanbestedingen.
 • Heb je de ambitie om te groeien in je functie.
 • Heb je bij voorkeur affiniteit met het onderwijs. Niet noodzakelijk, wel prettig.

Heb je interesse of wil je meer weten?

Aan de slag als inkoper bij SIVON? Reageer uiterlijk 1 juni 2023. Stuur een e-mail met je motivatie en cv naar secretariaat@sivon.nl  Wil je eerst meer informatie over de functie of de sollicitatieprocedure? Neem contact op met Philip Post, bestuurssecretaris, via 06 – 39 27 27 07.

Dit is SIVON

Alle schoolbesturen in Nederland kunnen zorgeloos bouwen op hoogwaardige, toekomstbestendige en voor onderwijsdoeleinden geschikte ict-kennis, producten en diensten waarmee ze hun onderwijsambities kunnen realiseren tegen een optimale prijs-kwaliteitverhouding. Dat is de visie van coöperatie SIVON. Als belangenbehartiger realiseren we voor het onderwijs gunstige voorwaarden op het gebied van prijs, kwaliteit en keuzevrijheid. Zo voorkomen we dat scholen te afhankelijk worden van leveranciers en daar soms zelfs aan gebonden worden. Een op de drie scholen in primair, voortgezet en mbo-onderwijs heeft zich nu al aangesloten bij SIVON.