terug

Vacature senior relatiemanager

Afwisseling, zelfstandigheid en goede gesprekken met schoolbestuurders op alle niveaus. Dat krijg je in jouw rol als senior relatiemanager bij de ict-coöperatie SIVON. Jij legt contact met basis- en middelbare scholen en zorgt zo dat zij toegang hebben tot veilige en toekomstbestendige  ict-voorzieningen. Je werkt – fulltime of parttime, thuis, op kantoor én onderweg – aan de naamsbekendheid van SIVON.

Wat ga je doen?

Ruim een derde van alle onderwijsinstellingen binnen het primair en voortgezet onderwijs is al bij SIVON aangesloten. Jij zorgt dat onze ledenlijst blijft groeien. Hiervoor bezoek je scholen in heel Nederland en overtuig je bestuurders, schoolleiders, onderwijs- en ict-adviseurs dat lid worden meerwaarde heeft voor hun organisatie. Jouw boodschap? Samen staan we voor goede ict-voorzieningen. We ontzorgen door slim in te kopen en op te treden als belangenbehartiger van onze leden, bijvoorbeeld bij landelijke leveranciers of internationale tech bedrijven.

Wat jouw baan zo leuk maakt? De afwisseling én de maatschappelijke impact die je maakt. De ene dag heb je het over cybersecurity bij het bestuur van een grote scholengemeenschap met duizenden leerlingen. Een dag later spreek je de directeur van een kleine basisschool over een leerlingenadministratiesysteem. Daarnaast ben jij de ogen en oren van SIVON en neem je het op voor nieuwe en bestaande leden. Wat jij hoort, neem jij mee naar de coöperatie, zodat we er actief op kunnen reageren.

Je krijgt alle ruimte om jouw ideeën over ledenwerving in het onderwijsveld in de praktijk te brengen. Je bepaalt zelf je agenda en kunt je volledig richten op ledenwerving en netwerken. Zo plan je zelf wanneer je op pad bent en wanneer je thuiswerkt. Liever naar kantoor in Zoetermeer om daar collega’s te ontmoeten? Het is aan jou!

Met wie werk je samen?

Ict-coöperatie SIVON is eind 2017 opgericht. Met ondertussen ruim 400 leden kun je wel zeggen dat we in de scale-up fase zitten. Het ledenaantal en het team groeien flink. Je werkt samen met bevlogen collega-relatiemanagers en collega’s met verschillende expertises – van ict tot marketing – staan je bij. Verder heb je voortdurend contact met de scholen en werk je samen met organisaties als Kennisnet, sectorraden en SURF.

Wat krijg je?

 • Een uitdagende en afwisselende baan met impact op onderwijsinstellingen en honderdduizenden leerlingen, docenten en andere medewerkers;
 • Direct een vast contract;
 • Ruime reiskostenvergoeding;
 • 25 vakantiedagen en een brutomaandsalaris tussen € 4.420,76,- en € 5.403,15- bij een 40-urige werkweek. Het exacte salaris hangt af van je ervaring en kwaliteiten;
 • Een flexbudget van 10% van je maandsalaris dat je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld extra verlofdagen (maximaal 26) of kunt laten uitkeren;
 • Een thuiswerkvergoeding van € 80,- per maand;
 • Een laptop of bijdrage voor een eigen device naar keuze;
 • Een hoge pensioenbijdrage;
 • Een ruim opleidingsbudget;
 • Een bijdrage aan je aanvullende zorgverzekering.

Wie ben jij?

Als senior relatiemanager heb je overtuigingskracht. Op alle niveaus kun je schoolbesturen en onderwijsprofessionals op een inspirerende manier meenemen in het verhaal van SIVON. Tegelijkertijd achterhaal jij tijdens een gesprek wat de bestuurder echt nodig heeft en kun je omgaan met weerstand. Ook werk je zelfstandig, kun je goed plannen en organiseren en weet je hoe je een netwerk opbouwt en onderhoudt. En verder:

 • Heb je minimaal hbo-niveau, door opleiding of ervaring;
 • Heb je ervaring in een soortgelijke functie bij een publieke of commerciële organisatie en heb je bij voorkeur een netwerk in het primair en voortgezet onderwijs;
 • Heb je affiniteit met ict, security, leermiddelen en leerlingenadministratie.

Heb je interesse of wil je meer weten?

Aan de slag als relatiemanager bij SIVON? Reageer uiterlijk 24 maart 2023. Stuur een e-mail met je motivatie en cv naar Philip Post: p.post@sivon.nl. Wil je eerst meer informatie over de functie? Neem contact op met Bert Bouwhuis, senior relatiemanager, via 06 – 54773748. Philip Post, bestuurssecretaris, kan je alles vertellen over de sollicitatieprocedure. Je bereikt hem via 06 – 39272707.

Dit is SIVON

Alle schoolbesturen in Nederland kunnen zorgeloos bouwen op hoogwaardige, toekomstbestendige en voor onderwijsdoeleinden geschikte ict-kennis, producten en diensten waarmee ze hun onderwijsambities kunnen realiseren tegen een optimale prijs-kwaliteitsverhouding. Dat is de visie van coöperatie SIVON.
Als belangenbehartiger realiseren we voor het onderwijs gunstige voorwaarden op het gebied van prijs, kwaliteit en keuzevrijheid. Zo voorkomen we dat scholen te afhankelijk worden van leveranciers en daar soms zelfs aan gebonden worden. Een op de drie scholen in primair en voortgezet onderwijs heeft zich aangesloten bij SIVON. Hoe zijn we georganiseerd en met wie werken we samen? Dat lees je op de pagina ‘Over ons’.