terug

Alles over DPIA Google Workspace

In augustus 2021 publiceerde SIVON de stappen die scholen moeten zetten om Google Workspace for Education te kunnen blijven gebruiken. De afgelopen periode heeft SIVON veel vragen gekregen over de gevolgen van de technische instellingen die scholen moeten gebruiken. Hierdoor kunnen onderdelen van Workspace for Education namelijk niet of anders worden gebruikt. In dit artikel leggen we kort uit waarom het belangrijk is dat u deze instellingen wel aanpast, hoe de afspraken met Google tot stand zijn gekomen en hoe we u kunnen ondersteunen bij de technische instellingen.

Maatregelen Google

Op deze pagina houden wij u op de hoogte van de maatregelen die Google reeds heeft genomen. Zodra een maatregel is opgelost, publiceren wij dit op deze pagina.

No.
risk
RiskDateStatus
8Google will publish details by the start of the new school year why it generally cannot provide access to Telemetry Data, Website Data and personal data from Google’s SIEM security logs. Google has confirmed it will consider each request under Article 15 GDPR (i.e. no rejection by default).September 202110-9-2021 -> Google published information for end users as to why certain information is not provided for security reasons pursuant to a data subject access request. This article has also been linked from our Data Access Request Form (EN and NL), to ensure the information is provided where most relevant. 

Eerdere berichtgeving